SEGER I SÄSONGSPREMIÄR

05 JUN 2021 12:11
Det blev seger i gårdagens träningsmatch mot IF Stockaryd/Rörvik.
  • Uppdaterad: 04 JUN 2021 10:04

Det var en efterlängtad säsongspremiär igår när HGIF träningsspelade mot IFK Stockaryd/Rörvik hemma på Höredavallen. I ett strålande försommarväder som lockat närmare ett hundratal åskådare blev det en ganska jämn match som HGIF till slut kunde gå segrande ur med 3-2 (2-1).
Första halvlek bjöd på en del fina kombinationer där HGIF kunde spela sig fram till en 2-0 ledning efter en halvtimma. Bägge målen svarade Samuel Herbertsson för där det första byggdes upp från högerkanten. Albin Titus inlägg nickades ner til Samuel Herbertsson av Nicola Stolic. Lukas Hjalmarsson jobbade fram Samuel till det andra målet där Samuel fick fritt fram i straffområdet och kyligt kunde placera in bollen. Dessförinnan hade HGIF drabbats av en utvisning då Anton Titusson fick sitt andra gula kort. Kanske lite hård bedöming av den annars utmärkte domare Lagerkvist. Hur som helst kunde han gjuta lite olja på såren då han tillät HGIF få fortsätta med elva man då Petrus Silfver kunde bytas in. Bortalaget fick till en reducering innan halvlek och den kom på straffspark som Jonatan Svärd med ackuratess smällde upp i nättaket utan chans för Maté Ambus i HGIF målet. En första halvlek som trots ringrostighet från bägge lagen ändå var spelmässigt ganska bra.
Andra halvlek blev en helt öppen historia. Här lyste väl tröttheten igenom en del och det blev chanser åt bägge håll. Jonatan Svärd kunde kvittera i öppningen då han fick fritt fram i mitten men Yusuf Abdirahamn kunde replikera för HGIF strax eferåt. Ett fantastiskt fint avslut av Yusuf som vände runt i straffområdet på Robert Eeks inspel från högerkanten. Det blev väl en hel del svängdörrar åt bägge håll mot slutet där effektivitetn lyste med sin frånvaro och några fler mål skulle det inte bli. Inte mycket att säga egentligen om denna säspongspremiär mer än att konstatera att säsongen äntligen är igång. Tre träningsmatcher ytterligare står på programmet innan seriestart. Närmast derby mot kommunkollegan Eksjö på Ränneborg på fredag.

Fredag 4 juni, kl 19.00

Höreda GIF      -      IFK Stockaryd/Rörvisk IF                  3- 2  (2-1)

Maté Ambrus -  Albin Titus, Jakob Gustafsson, Anton Titusson, Jonatan Herbertsson - Robert Eek, Faton Behrami, Lukas Hjalmarsson, Nicola Stolic - Ahmad Jawish, Samuel Herbertsson -
Petrus Silfver, Javad Esmaili, Yusuf Abdirahman, Alexander Herbertsson, David Svahn.
Målen:  1-0 (25) Samuel Herbertsson (Nicola Stolic);  2-0 (32) Samuel Herbertsson (Lukas Hjalmarsson);  2-1 (40) Jonathan Svärd, straff;  2-2 (51) Jonatahna Svärd;  3-2 (57) Yusuf Abdirahman (Robert Eek)
Utvisning:  Höreda:  Anton Titusson (28) (2 gula)
Varningar:  Höreda:  Yusuf Abdirahman
Domare: Alexander Lagerström, Vena