Hoppa till sidans innehåll

HGIF KLART FÖR DEGRADERING

21 SEP 2019 08:37
HGIFs A-lag föll i i går eftermiddag tungt i bortamatchen i Hultsfred. En förlust som innebär att HGIF trillar ur division fyra.
  • Uppdaterad: 21 SEP 2019 08:37

HGIF debutsäsong i division fyra blev alltså bara ettårig. Gårdagens förlust i Hultsfred betyder att degraderingen nu är definitiv. 

Det lilla hopp som fanns kvar för HGIF att nå kval för att hänga kvar i division fyra släcktes definitvt  i går eftermiddag. HGIF tog inte riktigt chansen att greppa det lilla halmstrået utan föll mot bottenkollegan i en match där man inte alls kom upp i nivå. Man gjorde på det hela taget en ganska tam insats och hemmalaget måste sägas vann ganska rättvist även om det spelmässigt var en ganska jämn match. Visst hade HGIF några chanser i första halvlek men målet som föll stod hemmalaget för. Ett lite snöpligt mål efter dryga tjugo minuter i efterföljden av en hörna där John Svensson  fick skottläge utanför straffområdet och via några HGIF spelare ställde Maté i HGIF målet. Maté är väl annars den enda spelare som får godkänt idag och han svarade också för årets räddning då han avvärjde ytterligare ett hemmamål efter halvtimman. En hemmaspelare hade bara att sätta in bollen i öppet mål då Maté vände i luften och parerade med en enhandsräddning. En fantastisk räddning som måste sägas vara hela matchens behållning. 
HGIF försökte att tända om till andra halvlek men hade svårt att komma fram till målchanser. Anton Titusson hade väl bästa chansen när han bröt in i straffområdet men avslutet parerade hemmamålvakten till en resultatlös hörna. Med tjugo minter kvar flyttade HGIF upp folk. Men i stället för att få till det framåt öppnade man sig bakåt och John Svensson kunde avgöra matchen med sitt andra mål när han frispelades till höger i straffområdet och därmed var HGIFs öde beseglat. 
Nej, känns givetvis tomt så här efteråt när det är definitivt men samtidigt har vi ju balanserat på en ganska slak lina länge. Vi har väl inte riktigt fått chansen att göra oss rättvisa denna säsong. Skador och sjukdomar har avlöst varandra och är ju givetvis en orsak till att vi inte räckt till. Nu drabbas ju alla lag av skador  men en liten förening som vår har inte haft råd att avvara så många nyckelspelare. Nu får vi försöka göra ett bra avslut på lördag i årets sista match då topplaget IFK Tuna kommer besök. Det är vi skyldiga både vår publik och de lag som slåss om den kvalplatsen tillsammans med just Tuna.. Sedan får vi naturligtvis utvärdera säsongen ytterligare. 

Lördag 21 septmeber, kl 14.00
Knektavallen, Hultsfred

Hultsfreds FK     -     Höreda GIF       2- 0  (1-0)

Höreda:  
Maté Ambrus - Albin Titus, Adam Gustavsson, Jakob Gustafsson, Petrus Silfver - Viktor Jacobsson, Faton Behrami, Anton Titusson, David Svahn - Anton Arberg, Oliver Stenström - 
Javad Esmaili, Mikael Sturesson, Tomas Lovén, Viktor Ingbrant
Målen:  1-0 (22) Johan Svensson;  2-0 ( 67) John Svensson.
Utvisning:  Hultsfred:  Chrisopher Einarsson (88) 2 gula
Varningar:  Hultsfred:  Filip Ingemarsson, Anton Ljungberg, Martin Johansson.  Höreda:  Inga
Domare:  Mohammad Khalil Salame
Ass Domare:  Nicklas Nilsson, Vimmerby;  Ahmed Najeeb
Publik:  147

Skribent: Ingemar Ekelund
E-post: This is a mailto link

   

   


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Bonus till Dej och föreningen
när Du handlar på Intersport
Klicka på bannern och anslut Ditt intersportkort 

  

 

 Klicka på bannern och
anslut Ditt spelkort så
stödjer Du Höreda GIF

 

 

Följ HGIF via Twitter
Följ HGIF på sociala medier

 

 

 

Postadress:
Höreda GoIF - Fotboll
Höredavallen
57595 Eksjö

Besöksadress:
Höredavallen
57595 Eksjö

Kontakt:
Tel: 0705670012, 0722041200
E-post: This is a mailto link

Se all info