FÖRSTA FÖRLUSTEN FÖR HGIF EFTER SENT MÅL

12 SEP 2020 08:33
Efter sju raka matcher utan poängförlust blev det igår förlust i bortamatchen i Rörvik mot IFK Stockaryd/Rörvik. Ett sent mål efter hörna avgjorde matchen till hemmalagets fördel.
  • Uppdaterad: 12 SEP 2020 08:33

I en blöt tillställning på Enevi i Rörvik blev det i går förlust för HGIF. Det betydde årets första poängförlust. Samtidigt en förlust som inte förändrade läget i tabellen då Moheda även tappade poäng i Malmbäck.
HGIF hade i går chansen att gå ifrån i toppen av tabellen då Moheda tappade poäng i Malmbäck. Man tog dock inte chansen eller om man kan säga att hemmalaget inte gav dom det heller. Det belv en blöt tillställning där inte något lag fick igång något egentligt ordnat spel på det hala underlaget. Matchen innehöll inte heller så många målchanser där ändå hemmalaget med två ribbträffar kanske hade de bästa förutom målen.
HGIF inledde väl ändå ganska bra och första delen av halvleken var man kanske det lag som ägde mest av spelet. Det var ändå hemmalaget som kom till första målchansen då Jonatan Svärd sånär kunde vinkla in bollen efter ett inspel i straffområdet. HGIF och Samuel Herbertsson fick strax efteråt en bättre chans då Samuel nickades fram av Yusuf Abdirahman till friläge. Hugo Svensson i hemmamålet kunde dock avvärja till en resultatlös hörna. Det blev ändå HGIF som fick till ett ledningsmål efter halvtimman. Albin Titus kom runt på högerkanten och hans inlägg slog i bortre delen av ribban och en hemmaspelares rensning fångades upp av Yusuf som behärskat avslutade intill stolpen. Bra så långt från HGIF som dock tappade initativet i slutet. Martin Anderssons frispark i ribbans nederkant gav energi till hemmalaget och kvitteringen skulle också komma med knappa tio minuter kvar. Martin Andersson kunde lyfta fram Jonatan Svärd till friläge som inte gjorde något misstag.
Andra halvlek den första ganska lik där HGIF kanske inledde bäst men målchanserna lyste ändå med sin frånvaro. Bästa chansen var väl efter en frispark som Faton Behrami lyfte in där Samuel Herbertsson sånär kunde peta in en retur fån målvakten. Inte mycket till ordnat spel där hemmalaget ändå fick till bästa avslutningen med bland annat ytterligare en ribbträff. Denna gång av Simon Hjalte. Matchen syntes sluta oavgjord men hemmalaget fick till ett sista anfall som Muhammad Nour Owhab drog upp på vänsterkanten. Han hittade Joel Pettersson till avslut, ett avslut på första stolpen som tvingade Maté till att rädda till hörna. Hörnan var det sista som hände i matchen och där kunde Muhammad komma först i bortre delen och stöta in segermålet till hemmalaget. Ett lite snöpligt slut för HGIF men ett mål som inte förändrade läget i toppen mer än att Moheda knappade in en poäng. Det betyder att HGIF fortfarande har ett litet försprång när tre omgångar återstår. Härnäst väntar Hultagård borta innan Moheda kommer på besök till Höredavallen om två veckor. En spännande fortsättning följer alltså.
Matchen i går lämnade en  del att önska men det var svårspelat och hemmalaget var kanske det lite hetare laget och förlusten är inte mycket att säga om även om det är snöpligt att tappa segern i slutet.
Vi laddar om i veckan till nästa match som alltså är Hultagård borta på söndag om en vecka.

Lördag 12 september, kl 16.00
Enevi, Rörvik

IFK Stockaryd/Rörviks IF    -     Höreda GIF            2- 1  (1-1)

Maté Ambrus - Adam Gustavsson, Anton Titusson, Jakob Gustafsson, Jonatan Herbertsson -