HGIFs SLUTFORCERING GAV SEN UTDELNING

14 AUG 2020 10:27
Det blev ett sent avgörande till HGIFs fördel när man i går kväll kunde ta hem säsongens tredje seger. Robert Ek blev stor matchhjälte när han på, i stor sett, matchens sista spark slog in en retur.
  • Uppdaterad: 14 AUG 2020 09:59

I en långa stunder jämn match kunde HGIF i går kväll ändå få till en seger. En intensiv slutforcering gav till sist utdelning då Robert Ek kunde förvalta en retur i matchens absolut sista minuter.
Det blev som väntat ingen lätt upgift för HGIF när man i går kväll besökte Hofgårdvallen i Sävsjö i höstpremiären. Ändå en ganska bra inledning där Oliver Stenström fick första chansen när Isak Gustafsson lyfte fram honom till fritt läge till vänster i straffområdet. Olivers avslutning flög dock över och efter hand jämade spelet ut sig och Sävsjö kom fram till några bra lägen som kunde resulterat. Framförallt hotade man på vänsterkanten genom spelskicklige Bruno Premuzic. Bruno hade också ett bra läge efter knappa halvtimman men också hans avslut hamnade utanför. Robert Ek fick halvleken sista chans för HGIF när han frispelades till höger av Samuel Herbertsson där hemmamålvakten tvingades till två räddningar. En halvlek som var lite upp och ner från HGIFs sida och inledningen av andra halvlek såg till en början likadan ut. Man hade svårt att få fast bollen och det blev lite väl mycket avgörande pass. Efterhand tog i alla fall HGIF tag i spelet och sista kvarten blev till en verklig intensiv forcering för ett vinstmål. Man radade upp en hel del chanser. Robert fick till två ytterligare bra läge med avslut utanför. Jonatan Herbersson bröt in i straffområdet och hittade Viktor Jacobsson på bortre men ytterligare ett avslut utanför. Oliver Stenström frispelade elegant sedan Viktor till ett friläge som hemmamålvakten Stefan Milanovic avstyrde med en fotparad. Och det fanns några till lägen mot ett hembackande hemmalag men matchen såg ut att sluta mållös. Samtidigt som HGIF tryckte på för ett segermål öppnade man sig lite bakåt och det höll på att straffa sig i slutskedet. Anton Titusson bröt dock det försöket och hittade fram till Alexander Herbertsson som helt plötsligt blev fri. Hans lyftning fick dock Stefan fingrarna på och det blev till en retur som Robert Ek mycket påpassligt var famme på och nu gjorde Robert inget misstag. Stort jubel i HGIF lägret som sent åsido alltså fick med sig tre poäng och har nu inlett med tre segrar och har dessutom nollan intakt, Trots det sen avgörandet måste man väl ändå säga att det var en rättvis seger där HGIF vägde lite tyngre till slut. Alexander Herbertsson var tillbaka i HGIF igen efter fem år och fick alltså kröna det med ett avgörande. Nu får man ju inte suga på denna seger så länge då det är tätt på given med matcher så här i inledningen av hösten. Närmast väntar derby mot Eksjö på Höredavallen redan på tisdag, Ett Eksjö som efter tre förluster i inledning är i stort poängbehov. Det blir en tuff utmaning.
Vad som gäller med publik till den matchen läggs upp på hemsidan under dagen. Trots nya direktiven med 50 tillåtna åskadare så kan vi inte grantera detta då Höredavallen är en öppen arena. Så vi kommer inte tillåta publik till den matchen. Däremot kan vi släppa in dom som förköpt eller förköper en säsogsbiljett som ju också gäller de hemmamatcher vi har kvar under hösten.

Fredag 14 augusti, kl 19.00
Hofgårdsvallen, Sävjsö

Sävsjö FF     -     Höreda GIF              0-1 (0-0)

Höreda: Maté Ambrus - Albin Titus, Anton Titusson, Jakob Gustafsson, Jonatan Herbertsson - Robert Ek, Faton Behrami, Lukas Hjalmarsson, Isak Gustafsson - Samuel Herbertsson, Oliver Stenström -