YUSUFs LYCKOMINUT VÄNDE TILL SEGER I TOPPMÖTE

06 SEP 2020 12:16
Efter ett tidigt underläge kunde HGIF vända till seger i gårdagens toppmöte mot Malmbäck. Yusuf Abdirahman blev stor matChjälte när han inom en minut med två snabba mål kunde vända till ledning.
  • Skapad: 06 SEP 2020 12:16

Bilder från matchen av Tomas Lovén
HGIF hamnade tidigt i underläge i gårdagens toppmöte mot Malmbäck. Med två snabba mål inom en minut genom Yusuf Abdirahman kunde man vända och spelade sig sedan fram mot en stabil och viktig seger.
Förutsättningar innan matchen var ganska klara. Malmbäck hade lite av kniven på strupen att vinna för att kunna hänga på HGIF i täten. Man fick också en bra start med ett tidigt mål som kommer efter en hörna. En hörna som slogs på första stolpen och som Linus Fransson kom först på i straffområdet och kunde placera in bollen högt. En bra start av bortalaget som strax innan också fick ett bra läge då Anton Strandberg kom fram till höger i straffområdet och vars avslut Maté i hemmamålet fick sträcka ut sig rejält för att avvärja. Nåväl, efter detta tog HGIF tag i spelet och fick igång laget riktigt bra. Man fick till ett stort bollövertag och kunde alltså vända på matchen med två snabba mål av Yusuf efter knappa tjugo minuter. Det första ett vackert sådant där Samuel Herbertsson och Robert Ek växelspelade på högerkanten, Robert ryckte ifrån sin försvarare och på inspelet hittade han Yusuf som bara hade att sätta foten till. Strax efter avspel bröt Faton Behrami ett uppspel, hittade Samuel Herbertsson som vände och lyfte fram Yusuf i straffområdet som kunde rulla in bollen. En fantastisk vändning av HGIF som i första halvlek var det bättre laget och hade ett par bra läge till där det bästa var i slutet då Samuel hittade fram till Ek som avslutade strax utanför. Första halvlek helt klart till HGIF även om Malmbäck kom fram till ett par bra läge där Oskar Josefsson hade det bästa med ett skott som tvingade Maté till en enhandsräddning.
Andra halvlek kontrollerade väl HGIF matchen ganska bra till en början där ändå hemmapubliken fick andan i halsen då en hemmaförsvarare fick rensa på mållinjen i inledningen efter att en frispark lyfts in. Nu kunde man andas ut då det dessutom blåstes för offside. HGIF hade ett par gifitga attacker efter knappa kvarten där först Samuel och Robert återigen växelspelade till ett bra läge för Robert som dock avslutade över. Strax efteråt får Yusuf till en fin genomskärer till Robert vars inspel Yusuf följer upp men också det avslutet flyger över. Matchen skulle sedan Samuel Herbertsson avgöra med ett riktigt klassmål efter timman spelad. Jakob Gustafssons lyfter långt från backlinjen där Samuel kommer före en försvarare tar emot med högerfoten och lobbar elegant över Nils Bittner i bortamålet med vänsterfoten. HGIF spelade sedan av matchen men det kunde straffatsig då Malmbäck hade ett par bra lägen till reducering. Det bästa var väl en hörnvariant där Henrik Josefsson fick ett bra läge i straffområdet men avslutet flög över.
Ändå en stabil och rättvis seger från HGIFs sida där speciellt första halvlek var bra. Segern betydde sjunde raka segern och att man befäste sin serieledning där nu Malmbäck är sex poäng efter. Moheda vände till seger i derbyt mot Rottne och skuggar HGIF två poäng efter. En spännande fortsättning väntar på de fyra matcher som återstår där det för HGIF väntar två bortamatcher innan Moheda kommer på besök om tre veckor. Närmast en svår bortamatch i Rörvik mot Stockaryd/Rörvik. Det gäller att inte slå sig till ro. En match i taget gäller.
Återigen en bra laginsats där Yusufs två mål ju gladde särskilt.

Lördag 5 september, kl 16.00

Höreda GIF     -     Malmbäcks IF               3- 1  (2-1)

Maté Ambus - Adam Gustavsson, Anton Titusson, Jakob Gustafsson, Jonatan Herbertsson - Isak Gustafsson (87), Faton Behrami, Lukas Hjalmarsson (67), Robert Ek (65) - Samuel Herbertsson, Yusuf Abdirahman (87) -
Viktor Jacobsson (65), Billy Gustafsson (87), Petrus Silfver (67), Alex Vesi (87)