Hoppa till sidans innehåll

UPPSKJUTEN SERIESTART

14 JAN 2021 14:10
Seriestarten, som var tänkt den 17 april, är uppskjuten till första maj helgen.
  • Uppdaterad: 14 JAN 2021 15:37

Seriesäsongen 2021 var tänkt att komma igång i mitten på April. Nu är den uppskjuten till första maj helgen. Det betyder att det i så fall blir bortapremiär för HGIF i Tuna och att säsongen förlängs en vecka i oktober. Nu finns det fortfarande står osäkerhet om det blir så då ju pandemin fortfarande hänger som ett stort svart moln över oss. Just nu tillåts endast träning och inget matchspel tillåts tills vidare.Visst finns det förhoppningar att vi skall komma i gång då att en full serie med dubbelmöte kan genomföras men osäkerheten är, som alla förstår, stor.
Spelprogrammet är i alla fall spikat med den förändringen att omgång 1 blir sista omgång och omgång 2 läggs in i mitten på maj. I serien  väntar både en del välkända motståndare och några nya för HGIF till kommande säsong. Några motståndare från Jönköpingsregionen och några från Vimmerbyregionen och så då de lite mer närliggande Malmbäck, Myresö/Vetlanda och Tranås FF. 

Här hittar du tänkt spelprogram. Men, som sagt, det kan komma bli ändringar

Här nedan en lite närmare presentation av seriemotståndet


Bankeryds SK  - Ett lag som vi mötte säsongen 2014 i div Fem. Bankeryd vann serien detta året och vann förra året den Nordvästra Femman
Gullringens GoIF - Mötte vi ju så sent som för två år sedan i fyran. Slutade som fyra förra året i Fyran Nordöstra
IF Haga - En helt ny bekantskap för HGIF. Hette ju fram till 2010 IF Hagapojkarna. Slutade åtta förra året i Fyran Nordvästra
IF Hallby FK - Ett enda möte tidigare och det var ett kvalmöte 1995 till division fyra. Den matchen slutade 1-1 men varken HGIF eller Hallby avancerade. Hallby slutade som nia förra säsongen i fyran Nordvästra.
IFK Tuna - Mötte vi ju också så sent som för två år sedan i fyran. Laget slutade nia i Fyran Nordöstra förra säsongen.
Malmbäcks IF - Ett lag som vi ju mött många gånger genom åren. Hela 20 möten har det blivit genom åren. Förra säsongen slutade ju Malmbäck trea i serien efter HGIF men kunde, liksom HGIF, kvala sig upp i fyran.
Myresjö/Vetlanda FK - Enda mötena med Myresjö/Vetlanda är ju för två år sedan i division fyra. Laget slutade trea i Fyran Nordöstra förra året.
Tenhults IF - Har vi mött tidigare men vi får gå tillbaka till 90-talet då det blev sex möten mellan 91-93. Laget slutade sexa förra säsongen
Tranås FF - Inga möten tidigare med Tranås FFs representationslag. Tranås FF bildades 1997 efter en sammanslagning av Tranås AIF och Tranås BoIS. Tranås AIF mötte vi under två säsonger 1988 och 1990 och enda mötet med Tranås BoIS var ett kvalmöte till fyran 1995. Säsongen 2000 mötte vi däremot Tranås FFs 3:e lag i seriespel. Det var ju då det genomfördes en rak seriepyramid i Småland. Laget slutade på åttonde plats förra säsongen i Fyran Nordöstra
Vimmerby IF - Inga tidigare seriemöten. Men däremot ett minnsevärt cupmöte från säsongen 2016. Då spelade Vimmerby i division två. Förra säsongen slutade Vimmerby fyra i Fyran Nordöstra.
Ölmstads IS - Enda mötena med Ölmstad är från säsongen 2003. Ölmstad slutade sjua förra säsongen i fyran Nordöstra

En spännande och rolig serie får man säga där HGIF får mäta sig med många klubbar som har anor från högre upp i seriesystemet. 
Nu hoppas vi bara att vi kan få en normal säsong. Men fortfarande känns det väldigt osäkert pga pandemin hur den kommer att se ut. 

Skribent: Ingemar Ekelund
Epost: This is a mailto link

   

   


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Bonus till Dej och föreningen
när Du handlar på Intersport
Klicka på bannern och anslut Ditt intersportkort 

  

 

 Klicka på bannern och
anslut Ditt spelkort så
stödjer Du Höreda GIF

 

 

Följ HGIF via Twitter
Liverapporter från A-lagets matcherFölj HGIF på sociala medier

 

 

 

Postadress:
Höreda GoIF - Fotboll
Höredavallen
57595 Eksjö

Besöksadress:
Höredavallen
57595 Eksjö

Kontakt:
Tel: 0705670012, 0722041200
E-post: This is a mailto link

Se all info