Hoppa till sidans innehåll

TUFF UTMANING I ROTTNE BLEV ÄNDÅ TILL SEGER

29 AUG 2020 10:31
HGIF fick en tuff utmaning i gårdagens bortamatch i Rottne och fick jobba hårt för 5-3 segern som inte avgjordes förrän i slutet.
  • Uppdaterad: 29 AUG 2020 09:00

Bilder från matchen av Hugo Titus
Det krävdes en riktig arbetsinsats av HGIF i gårdagens bortamatch i Rottne. Ett piggt hemmalag bjöd upp till verklig match. HGIF visade återigen effektivitet och kunde till slut stå som segrare med 5-3 (2-2) efter att Samuel Herbertsson avgjort matchen i slutet.
Efter fem raka segrar så väntade en ny utmaning i går när HGIF åkte till bortamatch i Rottne. Ett formstarkt Rottne som med två starka bortasegrar i ryggen tog emot på Vidingeskans. Det skulle alltså visa sig bli största utmaningen hittills för HGIF som mötte ett piggt spelande  och löpstarkt hemmalag. HGIF fick ändå med sig tre poäng hem och detta efter att man utnyttjat ett par fasta situationer och dessutom efter ett riktigt klassmål av Samuel Herbertsson.
HGIF fick också bästa start då Jonatan Herbertssons inlägg dalade vackert över hemmamålvakten till en tidig ledning. Då hade inte klockat tickat upp till fem minuter. HGIF fick också direkt efteråt till en chans att kunna utöka då Robert Ek bröt ett uppspel och kom runt på kanten och där hans inspel hemmamålvakten precis bröt framför en framrusande Yusuf. Abdirahman. HGIFs inledning såg annars stabil ut men efterhand jämnade spelet ut sig och hemmalaget fick till ett ypperligt läge till kvittering. På ett inspel från höger fick Kenan Karic fritt skottläge från straffområdeslinjen där Maté, i HGIF målet, dök ner vid sin högra stolpe och tippade ut till en resultatlös hörna. Kvitteringen skulle dock komma och det på en staffspark. En boll i djupled som Rasmus Brauer löpte sig fri på, blev störd i straffområdet och föll när han skulle runda Maté. Maté var väl aldrig på Rasmus men domaren föll för det och det  blev lite diskussioner runt domslutet. Kanske inte så mycket att säga om straffen då Rasmus blev störd av en försvarare och hade domaren dömt på det hade det nog blivit ett rött kort. Nu blev det istället gult på Maté som sånär räddade straffen som Noa Jakobsson slog. Nu tappade nog HGIF lite fokus och samtidigt fick hemmalaget energi som nu hade en bra period i matchen och fick även till ett ledningsmål med tio minuter kvar. Ett genomspel i HGIFs straffområde ställde Jakob Magnusson ren i bortre delen. Hans avslut reflexräddade Maté men returen gick ut till Rasmus Brauer som kunde kruta in bollen. Nu var HGIF för första gången i underläge denna säsong men skulle ändå resa sig i slutet på halvleken och komma tillbaka i matchen. Man fick också till ett par lägen där först Faton Behrami hittade Samuel Herbertsson på fri yta till vänster som tvingade hemmamålvakten till en räddning. Bästa läget fick dock Lukas Hjalmarsson då Yusuf Abdirahman hittade fram till honom i straffområdet. Även detta avstyrde hemmamålvkaten med en närparad till en hörna. Hörnan skulle dock ge utdelning för HGIF. Samuel Herbertsson slog den och han hittade Adam Gustavssons huvud på bortre stolpen till en viktig kvittering strax före halvlek. Domaren gav Samuel målet då han ansåg att bollen var inne innan Adam satte huvudet till. Officiellt fick alltså Samuel målet men i vår interna statistik skall Adam ha det då vi efteråt nog konstaterade att det var det riktiga.
Andra halvlek blev en jämn historia till en början där  hemmalaget hade de bästa chanserna. Bland annat ett skott av Gabriel Alexandersson från vänsterkanten där Maté återigen briljerade med en bra räddning. Maté fick sedan hjälp av Robert Ek på en hörna strax efteråt att hålla rent på en farlig nick på första stolpen. 
Efter dryga timman kom en målexplosion i matchen. HGIF och Samuel Herbertsson var först ut. Ett fantastiskt mål där Samuel avslutade med en klockren volleyträff efter ett hårt inlägg från vänsterkanten av Jonatan Herbertsson. Nu var HGIF inte riktigt på tårna efter det för direkt på avspel var det kvitterat. Ett genomspel i mitten ställde Gabriel Alexandersson fri och han gjorde inget misstag. Strax efteråt var det emellertid ny ledning för HGIF då Jakob Gustafsson kom högst i straffområdet. En frispark från vänsterkanten som Faton Behrami lyfte in. Med dryga tjugo minuter kvar väntade hårt arbete av HGIF för att kunna hålla undan och sista minuterna var man också satta under press av hemmalaget men HGIF kunde hålla undan. Matchen skulle sedan Samuel Herbertsson få nöjet att avgöra. Det kom på en frispark långt ut till vänster och hans lyftning mot målet överraskade hemmamålvakten. En tung seger för HGIF som i denna match visar karaktär genom att kunna vinna den. Rottne helt klart bästa motstånd hittills. Ett lag som spelar på fart med snabba omställningar. Nu avgörs ju ofta matcherna i straffområdet och där var ju HGIF lite bättre denna dag, men visst oavgjort kanske hade speglat matchen bäst. 
Nu har alla lag spelat sex matcher och HGIF är där enda laget utan poängförlust. Härnäst väntar nya utmaningar. Först ut är toppmötet mot Malmbäck på Höredavallen på lördag. Vi laddar för den i veckan. 
Maté Ambrus och Samuel Herbertsson var kanske tungan på vågen denna dag men bra arbetsinsats över lag.


Nöjda målskyttar efter matchen.
Fr v: Jonatan Herbertsson, Adam Gustavsson,
Jakob Gustfsson och Samuel Herbertsson
Bild:  Hugo Titus


Lördag 29 augusti, kl 14.00
Vidingeskans, Rottne

Rottne IF     -     Höreda GIF           3- 5  (2-2)

Höreda:  Maté Ambrus - Albin Titus, Adam Gustavsson, Jakob Gustafsson, Jonatan Herbertsson - Robert Ek (79), Faton Behrami (81), Lukas Hjalmarsson (77), Isak Gustafsson - Yusuf Abdirahman (63-81), Samuel Herbetsson - 
Melker Titus (63), Billy Gustafsson (77), Petrus Silfver (79), Viktor Jacobsson, Oliver Stenström
Målen:  0-1 (5) Jonatan Herbertsson (Jakob Gustafsson);  1-1 (16) Noa Jakobsson, straff;  2-1 (35) Rasmus Brauer;  2-2 (44) Adam Gustavsson (Samuel Herbertsson); 
2-3 (64) Samuel Herbertsson (Jonatan Herbertsson);  3-3 (65) Gabriel Alexandersson;  3-4 (67) Jakob Gustafsson (Faton Behrami);  3-5 (90) Samuel Herbertsson
Varningar:  Rottne:  Noa Jakobsson, Kasper Johansson.  Höreda:  Maté Ambrus, Albin Titus, Lukas Hjalmarsson, Samuel Herbertsson, Jakob Gustafsson, Jonatan Herbertsson
Domare:  Edin Huskic, Växjö
Ass Domare: Besim Bahtic, Tjureda;  Peter Åkesson Lantz, Växjö 


Skribent: Ingemar Ekelund
E-post: This is a mailto link

   

   


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Bonus till Dej och föreningen
när Du handlar på Intersport
Klicka på bannern och anslut Ditt intersportkort 

  

 

 Klicka på bannern och
anslut Ditt spelkort så
stödjer Du Höreda GIF

 

 

Följ HGIF via Twitter
Följ HGIF på sociala medier

 

 

 

Postadress:
Höreda GoIF - Fotboll
Höredavallen
57595 Eksjö

Besöksadress:
Höredavallen
57595 Eksjö

Kontakt:
Tel: 0705670012, 0722041200
E-post: This is a mailto link

Se all info