Hoppa till sidans innehåll

SEGER I HULTAGÅRD - NU VÄNTAR SERIEFINAL PÅ LÖRDAG

20 SEP 2020 09:11
HGIF tog en väntad seger i gårdagens bortamatch i Hultagård. En seger som ändå satt långt inne men betyder att HGIF är fortsatt i serieledning inför slutspurten.
  • Uppdaterad: 20 SEP 2020 09:09

Bilder från matchen av Fredrik Johansson, Smt
En spännande avslutning väntar för HGIF av seriespelet. Gårdagens seger med 3-0 i Hultagård bäddar för en ren seriefinal mot Moheda på lördag hemma på
Höredavallen.
Efter jagande Mohedas seger i lördags mot Stockaryd/Rörvik var det seger som gällde för HGIF för att kunna behålla serieledningen inför de två avslutande omgångarna. Seger blev det också men en seger som HGIF fick slita hårt för mot ett kämpande hemmalag. 
HGIF öppnade beslutsamt och fick en bra chans till ledningsmål efter dryga tio minuter då  Lukas Hjalmarsson hittade Melker Titus till ett bra läge till vänster i straffområdet. Hemmamålvakten Johan Valdmaa kom ut perfekt och kunde avstyra till en resutlatlös hörna. Samuel Herbertsson fick en liknande möjlighet tio minuter senare men även här lurade Johan HGIF på konfekten. HGIF jobbade sig fram till några hörnor där det blev lite halvfarligt någon gång men man hade ändå svårt att hitta fram mot ett hembackande hemmalag. De satsade på långa bollar och fick också till en farlig frispark och halvlekens bästa målchans efter knappa halvtimman. En lyftning efter ett inkast ställe Patrik Karlsson ren i straffområdet där Maté Ambrus, i HGIF målet, kom ut och halvräddade men Patrik fick öppet mål på returen. Albin Titus blev räddande ängel på mållinjen. Sista kvarten ökade HGIF trycket och pressade tillbaka hemmalaget hårt. Det ledde fram till några bra chanser där Johan, i hemmamålet, återigen kunde hålla undan med ett par högkvalitativa reflexräddningar från först Samuel Herbertsson och sedan av Lukas Hjalmarsson. En mållös första halvlek där HGIF var det spelförande laget men hemmalaget hotade några gånger. Känslan i halvlek var ändå att med tålamod skulle det väga över till HGIF.
Den förutsägelsen visade sig också slå in då HGIF malde på bra i andra halvlek mot ett hemmalag som sjönk längre och längre ner. Det blev också några jättelägen till ledningsmål i inledningen där Samuel Herbertssons nick i straffområdet länge sågs segla in på bortre stolpen men bollen bestämde sig till slut att stanna i insidan på stolpen. Samma boll bestämde sig också för att inte hamna i mål strax efteråt efter stor kalabalik i  hemmalagets straffområde. Många studsar fram och tillbaka där hemmalaget till slut kunde rensa undan. Mycket hände på första kvarten då hemmalaget fick till en omställning där Albin Niklasson fick fritt avslutsläge till höger i straffområdet. Avslutet parerade Maté dock och Albin fick även till ytterligare ett läge strax efteråt från samma läge då Jakob Gustafsson halkade olyckligt. Maté avvärjde också detta till en resultatlös hörna. Jakob fick sedan utgå med en lättare stukning och av säkerhetsskäl spelade han inte mer denna match. Nu bjöd inte HGIF på så mycket mer efter detta och man fick även till det förlösande ledningsmålet efter dryga halvtimman då inbytte Alex Vesi hittade fram till fritt läge för Samuel Herbertsson. Samme gjorde inget misstag och nu skulle det väl lossna för HGIF. Jodå, strax efteråt jobbade Lukas Hjalmarsson fram en straff. Johan Valdmaa var helt klart hemmalagets bästa spelare denna dag och han lurade annars så säkre Samuel Herbertsson på denna med en bra räddning. Tvåan skull dock komma efter dryga halvtimman. Melker Titus drog upp ett anfall på högerkanten vars inspel blev till ett bra skott läge för Samuel Herbertsson. Skottet blev till en retur som Faton Behrami påpassligt var framme på och nu kändes matchen definitivt avgjord. Billy Gustafsson fick nöjet att göra sitt första mål i A-lagssammanhang alldeles i slutet och fastställa slutresultatet. 
Sammanfattningsvis en viktig seger som betydde att HGIF har avgörandet fortfarande i egna händer inför avslutningen. Moheda väntar i en seriefinal på lördag hemma på Höredavallen och vid seger där säkrar man seriesegern. Vid oavgjort eller förlust avgörs det i sista omgången. 
Publikinfo inför den matchen kommer upp under dagen. Forfarande gäller att vi inte får släppa in mer än femito åskådare på matchen. För att säkra det är det trettio förköpsbiljetter som gäller då vi har ett tjugotal säsongs och fribiljetter ute. 

Läs Smålands-Tidningens reportage av Fredrik Johansson här

Fotnot:  Billy Gustafsson är med sina 16 år och sju månader HGIFs sjunde yngsta målgörare genom tiderna.
               Vem är yngst?  Läs här
               
Jonatan Herbertsson är nu mycket riktigt på tredje plats med flest spelade serie/kvalmatcher
i HGIFs A-lag då han i går passerade sin syssling Ulrik och har nu 265 på kontot. Fler lär det bli. 
                 Vem har spelat flest?   Läs här   

Söndag 20 september kl 17.00
Hultagårds IP

Hultagårds IF     -     Höreda GIF                  0- 3  (0-0)

Höreda:  
Maté Ambrus - Albin Titus, Anton Titusson, Jakob Gustafsson (63) - Petrus Silfver, Faton Behrami, Lukas Hjalmarsson (68-71), Jonatan Herbertsson - Samuel Herbertsson (85), Yusuf Abdirahman, Melker Titus - 
Alex Vesi (63), Billy Gustafsson (68-71, 85-90), Isak Gustafsson
Målen:  0-1 (69) Samuel Herbertsson (Alex Vesi);  0-2 (78) Faton Behrami (Samuel Herbertsson);  0-3 (90+1) Billy Gustafsson (Faton Behrami)
Varningar:  Hultagård:  Martin Gustavsson.  Höreda: Anton Titusson
Domare:  Glenn Bastholm, Tenhult
Ass Domare:  Elvis Sonjic, Vetlanda;  Halil Zeneli, Vetlanda


Skribent: Ingemar Ekelund
Epost: This is a mailto link

   

   


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Bonus till Dej och föreningen
när Du handlar på Intersport
Klicka på bannern och anslut Ditt intersportkort 

  

 

 Klicka på bannern och
anslut Ditt spelkort så
stödjer Du Höreda GIF

 

 

Följ HGIF via Twitter
Liverapporter från A-lagets matcherFölj HGIF på sociala medier

 

 

 

Postadress:
Höreda GoIF - Fotboll
Höredavallen
57595 Eksjö

Besöksadress:
Höredavallen
57595 Eksjö

Kontakt:
Tel: 0705670012, 0722041200
E-post: This is a mailto link

Se all info