Hoppa till sidans innehåll

PREMIÄRSEGER FÖR HGIF

24 JUN 2020 10:53
HGIF fick en bra start på säsongen när man i går kväll hemmabesegrade Rydaholm med 2-0 (0-0). En klar seger som ändå satt ganska långt inne.
  • Uppdaterad: 24 JUN 2020 10:53

Bilder från matchen av Tomas Lovén
Tålamod är en dygd säger det gamla ordspråket. Ja, så kanske man kan beteckna HGIFs premiär i går kväll mot Rydaholm. Efter en tidig utvisning för bortalaget så var det först med kvarten kvar som HGIF lyckades dyrka upp ett tappert kämpande Rydaholm. Två snabba mål inom ett par minuter genom Samuel Herbertsson och Jakob Gustafsson avgjorde matchen.

Annars en ganska typisk premiärmatch där matchovana lyste igenom stundtals. Trots att HGIF var en man mer tidigt hade man svårt att få till några målchanser. Farligast blev det oneklingen efter knappa halvtimman då Robert Ek fick fritt fram på högerkanten och frispelade Lukas Hjalmarson som dock avslutade i burgaveln mot det öppna målet. 
Bättre upp i andra halvlek där HGIF tog tag i spelet bättre och fick till flera chanser  till ledningsmål. Men det var först med knappa kvarten kvar det lossnade. Lukas Hjalmarsson hittade Samuel Herbertsson till vänster i straffområdet och Samuel ryckte ifrån sin försvarare och placerade in bollen via bortre stolpen. Strax eferåt punkterade Jakob Gustafsson matchen. Målet kom efter en hörna där Faton Behrami först hittade stolpen med pannan och Jakob fångade upp returen med att trycka upp lädret i nättaket.
Ingen tvekan om att HGIF var det bättre laget i kväll och att segern var rättvis. Man visade på tålamod i andra halvlek. Samtidigt en premiär i gassande värme där segern kanske trots allt var det viktigaste. Vi tror nog att HGIF kan steppa upp ett par hack till. Förhoppningsvis i kommande derbymatch på måndag i Skede. 
Anton Titusson och Jakob Gustafsson var planens bästa spelare i kväll och mittbacksparet släppte inte till mycket denna kväll. Jakob fick ju dessutom kröna kvällen med att bli målskytt.


Jakob Gustafsson nöjd målskytt säger
Hej till publiken som inte var där. 


Fredag 25 juni, kl 19.15
Höredavallen

Höreda GIF     -     Rydaholms GoIF          2- 0  (0-0)

Höreda: Maté Ambrus - Albin Titus, Anton Titusson, Jakob Gustafsson, Jonatan Herbertsson - Robert Ek (80), Faton Behrami (79), Isak Gustafsson (60-79), Viktor Jacobsson (46-80) - Lukas Hjalmarsson (42-60, 88-90), Samuel Herbertsson - 
Yusuf Abdirahman (42-78), Melker Titus (46-90), Billy Gustafsson (79-90), Petrus Silfver (88-90), Viktor Ingbrant
Målen:  1-0 (72) Samuel Herbertsson (Lukas Hjalmarsson);  2-0 (74) Jakob Gustafsson (Faton Behrami)
Utvinsing: Rydaholm: Mohamed Siad Dubed (8)
Varningar:  Höreda:  Inga.   Rydaholm:  Erik Åkesson, Alfred Martinsson, Mohammad Reza Mosavi
Domare:  Agnes Fangu, Västervik
Ass Domare: 
 Josef Albertsson, Bodafors;  Mohamad Alsheikho, Eksjö
Publik: Nej någon publik var ju inte tillåten men några få hade ändå trotsat förbudet men var väl utspridda i den varma sommarkvällen. 
Föreningen tar inget ansvar för detta då man inte har resurser att avhysa personer. Det är eget ansvar som gäller. Vi befinner oss fortfarande i en pandemi där smittspridning fortfarande är hög. Vi tror nog ändå att de som var där swishat eller skickat en supporterbiljett till föreningen. Domarkostnaderna i går uppgick till ca 4000,-  och inga inkomster från kiosk eller publik. 

 Skribent: Ingemar Ekelund
Epost: This is a mailto link

   

   


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Bonus till Dej och föreningen
när Du handlar på Intersport
Klicka på bannern och anslut Ditt intersportkort


Fantastiska erbjudande till Dej och  bonus till föreningen 
nör Du handlar via Sponsorhuset
Klicka på bannern och bli medlem

 

 

  

 

 Klicka på bannern och
anslut Ditt spelkort så
stödjer Du Höreda GIF

 

 

Följ HGIF via Twitter
Liverapporter från A-lagets matcherFölj HGIF på sociala medier

 

 

 

Postadress:
Höreda GoIF - Fotboll
Höredavallen
57595 Eksjö

Besöksadress:
Höredavallen
57595 Eksjö

Kontakt:
Tel: 0705670012, 0722041200
E-post: This is a mailto link

Se all info