OAVGJORT I BLÅSIG PREMIÄR

24 FEB 2020 12:59
Det blev oavgjort, 1-1, för HGIF i lördagens träningsmatch mot Sävsjö på ett blåsigt Ränneborg.
  • Uppdaterad: 24 FEB 2020 13:47

HGIFs säsongspremiär blev en regnig och blåsig tillställning på Ränneborgs konstgräs. Matchen slutade oavgjord, 1-1, efter en spelmässigt ganska svängig match. HGIF var kanske det lag som skapade flest chanser medan Sävsjö kanske var det lite mer spelmässigt bättre laget. HGIF mönstrade en ganska ny elva där unge Billy Gustafsson gladde och även fick äran att göra HGIFs premiärmål för säsongen. Målet kom tjugo minuter in på första halvlek då Samuel Herbertsson hittade Billy på fri yta till vänster. Ett ledningsmål som kom precis efter att Sävsjö bränt två högoktaniga chanser då Maté i HGIF målet avvärjde först en straff och sedan ett rent friläge. Sävsjö fick strax efteråt retroaktiv utdelning och det på ett synnerligen vackert mål där Bruno Premuzic fick kalasträff strax utanför straffområdet och bollen gick spikrakt upp i kryssribban och in i mål. Där var tom Maté chanslös denna eftermiddag. HGIF hade en del fina kombinationer i första halvlek som kunde resulterat men sista kvarten tog Sävsjö över spelmässigt och fick väl också till något läge.
HGIF öppnade starkt i andra halvlek då man fick vinden i ryggen och jobbade sig ganska omgående fram till en straff då Billy Gustafsson blev nergjord i botre delen av straffområdet. Men detta var inte straffskyttarnas eftermiddag då HGIFs straff slog i stolpen och ut. HGIF hade väl kanske de vassaste chanserna i andra halvlek men spelmässigt hade Sävsjö även några bra perioder. Sista chansen fick Robert Wirefeldt som precis i slutet fick till ett skott på liggande boll som tog i ribbans nederkant och ut. En verkligt vacker träff som, det heter, var värd ett bättre öde. Det blev alltså inga fler mål utan matchen slutade 1-1. Därmed är premiären avslutad och som vanligt i en premiär var det lite upp och ner. Svårt att dra för många slutsatser av en sådan. Vädret var väl inte till någons fördel utan vi tror på ett bättre sådant när lagen stöter på varandra i serien om två månader på Höredavallen. Vi konstaterar att säsongen är i gång och nästa match är mot HM IS på lördag med tidig kickoff 10.30 på Ränneborg.

Lördag 22 februari, kl 15.00
Ränneborg konstgräs

Höreda GIF      -     Sävsjö FF           1- 1 (1-1)

Maté Ambris - Albin Titus, Petrus Silfver, Vikto Jacobsson, Jonatan Herbertsson - Robert Ek, Isak Gustafsson (65), Faton  Behrami (74), Billy Gustafsson (69) - Lukas Hjalmarsson, Samuel Herbertsson -
Robert Wirefeldt (65), Jonatan Larsson (69), Viktor Ingbrant (74)
Målen:  1-0 (20) Billy Gustafsson (Samuel Herbertsson);  1-1 (24) Bruno Premuzic.
Domare:  Henrik Johansson, Hult
Ass domare:  Mohamad Alsheikho, Eksjö;  Frederik Alnemo, Eksjö