NY SEGER FÖR A-LAGET

22 AUG 2020 11:20
Det blev en ny seger för A-laget när man i går kväll hemma på Höredavallen slog tillbaka Näshult med 5-1.
  • Uppdaterad: 22 AUG 2020 12:01

Bilder från matchen av Tomas Lovén.
HGIF kunde i går kväll ta hem sin femte raka seger efter en 5-1 seger hemma på Höredavallen mot Näshults IF.

Poängen rullar in - det går bra nu. Ja för att travestera lite på Petters låt kan man inte utan hålla med. Femte raka segern och fortfarande obesegrade denna säsong. Segern i går kväll mot Näshult var odiskutabel även om spelet och kanske effektiviteten hackade något stundtals. Inledningen var ändå bra där man direkt fick till ett par vassa chanser och även fick till två mål på första kvarten. Det första genom Yusuf Abdirahman som fick öppet mål på bortre stolpen. Förarbetet stod Viktor Jacobsson och Robert Ek för där Viktor satte upp Robert på högerkanten och hans inspel alltså nådde Yusuf på bortre. Ett snyggt mål och det skulle alltså komma ett till strax efteråt. Yusuf bröt ett uppspel och via en hemmaförsvarare blev det fritt fram för Samuel Herbertsson som inte gjorde något misstag utan placerade in bollen vid målvaktens högra hörn. En bra inledning som lovade gott men efterhand jämnade spelet ut sig och HGIF tappade väl lite koncentration i vissa moment och uppträdde kanske lite bekvämt. Det straffade sig då Näshult fick till en reducering efter halvtimman. Viktor Lindgren fick fritt läge på högerkanten och avslutade kyligt med en chip i bortre över Maté i hemmamålet. Viktor hade ju precis innan haft ett läge där han avslutade från nära håll men den gången lurade Maté honom med att klistra bollen.  HGIF kunde lyfta upp spelet de sista tio och skapade också en dubbelchans med tio minuter kvar. Yusuf skarvade fram Melker Titus snyggt till fritt läge i straffområdet. Rickard Moths i Näshult målet avvärjde dock och även returen från Samuel Herbertsson. En halvlek som var lite upp och ner från HGIFs sida.
Andra halvlek blev väl HGIFs från början till slut. Melker Titus öppnade med ett skott i kryssribban och strax efteråt tog Yusuf vara på ett missförstånd och blev helt fri men Rickard avvärjde även denna gång. Det förlösande målet kom sedan efter knappa halvtimman. Jonatan Herbertsson hittade brorsan Samuel på vänsterkanten som bröt in och frispelade elegant Robert Ek på bortre.  Om inte matchen var avgjord innan så var den väl det nu och det skulle bli två mål till. Melker Titus, som ju haft ett par chanser innan i matchen, fick göra sitt första mål i A-laget till 4-1. Ett mål som Albin Titus låg bakom från högerkanten där hans inspel först nådde Yusuf och sedan Robert Ek i straffområdet som spelade fram Melker till öppen kasse på bortre. Robert fick sedan nöjet att avsluta målskyttet för kvällen med sitt andra mål efter att Samuel Herbertsson frispelat honom. En ganska klar seger för HGIF som visade tålamod i andra halvlek mot ett kämpande Näshult, som trots stort bollövertag från HGIF i andra halvlek, aldrig riktig föll igenom.
Bra insatser överlag i kväll där vi trots avsaknanden av några spelare gör en stabil insats. Efter en intensiv öppning på hösten med tre matcher på en vecka blir hösten nu mer normal med en match i veckan. Närmast väntar bortamatch i Rottne på lördag.

Fredag 21 augusti, kl 18.45

Höreda GIF     -     Näshults IF             5- 1  (2-1)

Maté Ambrus - Albin Titus, Anton Titusson, Jakob Gustafsson, Jonatan Herbertsson - Robert Ek, Viktor Jacobsson, Isak Gustafsson , Melker Titus - Samuel Herbertsson, Yusuf Abdirahman -
Hugo Titus, Billy Gustafsson, Petrus Silfver, Lukas Hjalmarsson
Målen:  1-0 (12) Yusuf Abdirahman (Robert Ek);  2-0 (15) Samuel Herbertsson;
2-1 (30) Viktor Lindgren;  3-1 (57) Robert Ek (Samuel Herbrtsson);  4-1 (65) Melker Titus (Robert Ek); 5-1 (81) Robert Ek (Samuel Herbertsson)
Varningar:  Höreda: Albin Titus; Samuel Herbertsson.  Näshult:  Joel Koch
Domare:  Peter Junhem, Taberg