Hoppa till sidans innehåll

MÅLRIKT GENREP

18 JUN 2020 09:40
Det blev hela 10 mål när HGIF i går spelade träningsmatch i Hultsfred. HGIF visade fin effektivitet när man svarade för sju av dom vilket alltså innebar seger med 7-3 (5-2)
  • Uppdaterad: 18 JUN 2020 10:32

Bildtext:  Kvällens målskyttar fr.v Hebbe, Yusuf, Samme, Jakob, Ek och Lukas
Hultsfred och Knektavallen bjöd in till en fantastisk gräsmatta i ett strålande försommarväder i går kväll. Det innebar en fartfylld inledning där HGIF verkligen trivdes bäst. Man chocköppnade nämligen matchen och efter dryga kvarten stod det 4-1 på resultattavlan till HGIFs fördel. Yusuf Abdirahman svarade för två av målen där det första till 1-0 var ett fint förarbete av Lukas Hjalmarsson och Robert Ek. Lukas hittade Robert med en genomskärare på högerkanten och hans inspel var bara att tacka och ta emot för Yusuf som hade öppet mål. Jakob Gustafsson nickade sedan strax efteråt in tvåan. Degart Agushi i hemmalaget fick sedan fritt fram i mitten och kunde reducera men lyckan blev kortvarig för hemmalaget. HGIF svarade snabbt med två mål. Först frispelade Yusuf Robert till 3-1 och strax efteråt hittade Lukas Yusuf till fritt läge. 4-1 efter dryga kvarten alltså i en virvlande inledning. Två mål till skulle det bli innan halvlek. Ett för vardera laget. Jonatan Herbertsson svarade för HGIFs till 5-1 efter dryga halvtimman där han påpassligt högg på en retur efter att Robert Ek hittat ribban på en frispark. Hemmalaget fick till en reducering strax innan halvlek där man utnyttjade ett bakåtpass. 
Sju mål i första halvlek och om det tillåtits någon publik på matchen så hade de ju helt klart fått valuta för eventuell entrépeng. 
Andra halvlek dominerades klart av HGIF till en början och det bar fram till två ytterligare mål på första kvarten. Det första ett vackert sådant där Samuel Herbertsson skarvade fram Robert Ek som hittade Lukas Hjalmarsson framför mål. Samuel svarade sedan för det andra då han var först på en retur efter ett skott utifrån av Isak Gustafsson. Matchen dog väl lite efterhand och hemmalaget kunde jämna ut spelet och fick också i slutet till en reducering. 
Detta var alltså ett genrep inför stundande seriepremiär för HGIF som blir om en vecka då Rydaholm kommer på besök till Höredavallen. En träningsmatch är ju alltid en träningsmatch och även om HGIF skall vara nöjda med stora delar av matchen och då framförallt av effektiviten så är ju en seriematch en helt annan sak. Var HGIF står i år får vi se men med samma inställning och löpvillighet som visades i går kommer det räcka långt. Nu tar seniortruppen midsommarledigt och återsamlas på söndag med uppladning för seriestart. Trevlig Midsommar till dess.

Onsdag 17 juni, kl 19.00
Knektavallen, Hultsfred

Hultsfreds FK      -     Höreda GIF        3- 7  (2-5)

Höreda:  
Maté Ambrus - Albin Titus (79), Anotn Titusson, Jakob Gustafsson, Jonatan Herbertsson - Robert Ek (70), Viktor Jacobsson, Isak Gustafsson (70), Melker Titus (46) - Yusuf Abdirahman (46), Lukas Hjalmarsson - 
Samuel Herbertsson (46), Billy Gustafsson (46), Viktor Ingbrant (70), Petrus Silfver (70), Hugo Titus (79) 
Målen:  0-1 (8) Yusuf Abdirhman (Robert Ek);  0-2 (11) Jakob Gustafsson (Isak Gustafsson);  1-2 (14) Deart Agushi;  1-3 (14) Robert Ek (Yusuf Abdirahman);  1-4 (16) Yusuf Abdirahman (Lukas Hjalmarsson);  1- 5 (33) Jonatan Herbertsson (Robert Ek); 2-5 (39) Ali Kohestani;  2-6 (61) Lukas Hjalmarsson (Robert Ek);  2-7 (67) Samuel Herbertsson (Isak Gustafsson);  3-7 (84) Emil Tapper 
Domare:  Håkan Eriksson, Vimmerby;  Mats Jonsson, Vimmerby

Skribent: Ingemar Ekelund
Epost: This is a mailto link

   

   


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Bonus till Dej och föreningen
när Du handlar på Intersport
Klicka på bannern och anslut Ditt intersportkort 

  

 

 Klicka på bannern och
anslut Ditt spelkort så
stödjer Du Höreda GIF

 

 

Följ HGIF via Twitter
Liverapporter från A-lagets matcherFölj HGIF på sociala medier

 

 

 

Postadress:
Höreda GoIF - Fotboll
Höredavallen
57595 Eksjö

Besöksadress:
Höredavallen
57595 Eksjö

Kontakt:
Tel: 0705670012, 0722041200
E-post: This is a mailto link

Se all info