LASSE AVTACKAD EFTER 35 ÅR - Invald som hedersmedlem och tilldelad guldmedalj av förbundet

07 JUN 2021 12:56
Efter dryga 35 år blev Lasse Herbertsson avtackad vid föreningens årsmöte i mars. Lasse blev invald som hedersmedlem och har även tilldelats förbundets hedersutmärkelse i guld.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2021 12:52

Efter dryga 35 år i HGIFs styrelse drar sig nu Lasse tillbaka från den posten. Vi får alltså gå tillbaka till åttiotalet då Lasse började engagera sig i föreningen och det var kanske sonen Krister som värvade honom.
Lasse tar emot i sitt hem i Ingarp med hembakat vid kaffebordet och jag får en pratstund med honom när jag har förmånen att överlämna utmärkelse från förbundet samt minnesgåva från föreningen.
- Visst var Krister en orsak till att jag började engagera mej i föreningen. Men Lasse Alvarsson får jag nog ge lite av skulden också. Det är bara att fylla på lite vatten innan matchen sa han, men lite mer blev det ju så småningon, skrattar Lasse.
Alvarsson fick även med sig Lasses bror Kalle i ledarstaben och enligt Alvarsson är det den bästa värvningen HGIF någonsin gjort.
Ja, det är bara att hålla med. Vad Lasse och Kalle betytt för HGIF är svårt att sätta ord på. Dels runt laget med att ringa ihop spelare tvätta matchkäder men framförallt på Höredavallen med gräsklippning kritning av plan med mera.
Kalle drog sig tillbaka för några år sedan men Lasse fortsatte alltså och även om han inte är med i styrelsen längre kan man fortfarande se honom på Höredavallen med lite sysslor.
Det har rullat många bollar under de dryga 35 åren som Lasse varit med  och många minnen kommer fram under vår pratstund.
Mycket framgångar, inte minst de senaste åren, men också en del motgångar. Det är väl just då sådana ledare som Lasse visar sin styrka. Även om det har tagit emot har det aldrig varit någon tvekan om att sluta. Just dett har varit en trygghet i Höreda GIF. Lasse och även Kalle under många år fanns alltid där. Det skapades en trygghet och familjekänsla i klubben. Trivsel har alltid varit ett ledmotiv för Lasse och det har gjort att så många spelare har trivts i Höreda.
-Ja, man har ju varit med runt laget under många år och att få vara med ungdomar och titta på en träning innebär glädje, berättade Lasse för Smålands-Tidningen i ett reportage från 2007.
Det är nog en av anledningarna att Lasse kunnat hålla på så länge. Just att, trots ålderskillnad, känna sig som en av laget. Han har ju gått från storebror till pappa och nu till farfar i laget.
Lasse har även tidigare fått en del utmärkelser. Men det som smäller högst är nog ändå när han 2016 tilldelades Eksjö Kommuns hederspris på idrottsgalan. Att få dela det med brorsan Kalle värmde nog extra i Lasses fotbollshjärta. 2014 hade han också nöjet att se båda sina barnbarn Alexander och Robin spela ihop i HGIFs A-lag. Då lyste det lite extra i ögonen på Lasse.
Stort grattis och Tack för allt du gjort och gör för Höreda GIF.

Vi citerar Helen Kellers ord som stämmer in på Lasse

"Jag är bara en, men jag är dock en
Jag kan inte göra allt men jag kan dock göra något.

Jag kan inte avstå från att göra något, som jag kan göra"

Fotnot: Sonen Krister var med från början i HGIF och som ung var han med och startade upp seniorlaget 1982. Krister spelade sedan hela 325 seriematcher i A-laget innan han la skorna på hyllan. Han har sedan fungerat i föreningen som assisterade tränare i många år och generationsledet går vidare då sonen Alexander spelar i dagens framgångsrika A-lag. Herbertsson är efternamnet.

Lasse tilldelades 2011 Eksjö kommuns ungdomsledapris  ...

Och 2016 Eksjo kommuns hederspris som han fick dela med
brorsan Kalle vid idrottsgalan

Engagemanget runt Höredavallen har varit och är stort.
Här visar Lasse stolt upp det nya bollförrådet som han var
pappa till 2007.

Med flaggan i hand. Som linjeman har Lasse figurerat under
ett otal matcher genom åren.

2000 skänkte Lasse och Kalle denna vandringspokal.

Den har formen av en mjölkkanna (Lasse och Kalle hade ju en
mjölktransportfirma under många år) Pokalen tilldelas varje år
en spelare som betytt mycket för lager såväl utanför som på
planen. Helt i Lasse och Kalles anda.