HGIF TILLBAKA I FYRAN EFTER HISTORISK VÄNDNING

25 OKT 2020 16:16
HGIF är tillbaka i division fyra. Detta efter en historisk vändning i gårdagens kvalmatch mot Norrahammar där man vände 1-3 i paus till 8-4.
  • Uppdaterad: 21 OKT 2020 12:10

Foto från matchen av Tomas Lovén
HGIF höll  sina supportrar  på halster  i gårdagens avgörande kvalmatch mot Norrahammar. Efter 1-3 underläge i paus och 2-4 underläge i början på andra såg det mörkt ut för HGIF som ju behövde minst ett oavgjort resultat för att säkra avancemanget. Nu samlade HGIF ihop sig och svarade för en historisk vändning i andra halvlek till seger med 8-4 och därmed är man tillbaka i i fyran igen.
Förutsättningarna var ju klara innan. Oavgjort eller seger skulle innebära en säker plats för avancemang medan förlust innebar att man tappade gruppsegern till Norrahammar och med en andra plats var osäkert om den skulle räcka. Det blev en match som säkert kommer att sitta kvar på näthinnan länge och kanske för alltid för oss alla HGIFare. En lite skakig första halvlek där HGIF inte alls fick spelet att stämma mot ett ganska bollskickligt motstånd. Gästerna tvingade också Maté till en enhandsräddning efter knappa kvarten då Jonatahn Ahlm vände runt i straffområdet. Jonatahn fick sedan ett nytt läge efter tjugo minuter som också resulterade till en bra räddninga av Maté men på returen var Robin Lindblad först  och kunde i öppet mål ge Norrahammar ledningen.
En ledning som snabbt skulle bli till två mål då Gani Mehmedi svarade för matchens prestation när han klackade sig in i straffområdet och avslutade högt utan chans för Maté. Två verkligt tunga mål för HGIF som dock kom tillbaka i matchen efter en tilldömd straffspark efter knappa halvtimman då Samuel Herbertsson blev nersparkad i straffområdet. Straffen satte Oliver Stenström säkert och nu var ju HGIF med i matchen också resultatmässigt. Man fick också ett fint läge till kvittering med tio minuter kvar då Oliver frispelade Samuel men Linus Lorshag i gästernas mål kom ut och kunde avstyra. Istället för kvittering blev det ytterligare ett mål i baken för HGIF. Detta efter en hörna strax innan halvlek där Gani Mehmedi höll sig framme och kunde göra sitt andra mål för dagen. Ett verkligt tungt mål att få mot sig och med in i halvlek.
Första halvlek lämnade en hel del att önska från HGIFs sida och vad som sades i halvlek kanske vi skall utelämna här. Men några förändraingar gjordes i alla fall och andra halvlek blev en verklig klang och jubelföreställning från HGIFs sida. Man fick också en bra start på densamma då Samuel Herbertsson påpassligt fick till en reducering när han kom först med en tå på Lukas Hjalmarssons inlägg från vänsterkanten. Nu skulle det kanske lossna för HGIF. Nej, inte riktigt ännu då Norrahammar på nytt satte sig i tvåmålsöverläge. Stefan Koutcho löpte sig elegant fri efter en lyftning och gjorde inget misstag. Stort jubel i Norrhammarlägret men det skulle visa sig att man inte fick så mycket mer att jubla för denna eftermiddag. För nu reste sig HGIF likt den berömda fågeln Fenix om inte på nio men kanske på åtta och det var firma Stenström Herbertsson som låg bakom den. En lyftning från mittplan av Faton Behrami tog Samuel emot och serverade Oliver till fritt läge framför mål och till reducering 3-4. Strax efteråt var det kvitterat. Viktor Jacobsson spelade fram Oliver som avancerade och från strax utanför straffområdeslinjen placerade han in bollen vid Linus vänstra stolpe. Nu hade HGIF verkligen momentum i matchen och strax efteråt hade HGIF även vänt på matchen då Oliver hittade fram till Samuel i straffområdet. Samuel vann ett motlägg och placerade kyligt in bollen. En fantastisk vändning och det var alltså inte slut efter detta. Samuel skulle fullborda sitt hattrick då Oliver hittade fram med en fantastisk framspelning från mittplan till friläge för Samuel. Nu var ju matchen definitvt avgjord och HGIF hann med ytterligare två mål på ett tröttnande motståndarlag. Först höll sig Faton Behrami framme på ett inspel från Melker Titus och alldeles i slutet serverade Alex Vesi Petrus Silfver på huvudet till slutresultatet 8-4.
En otorolig vändning som alltså bar ända upp till divsion fyra och som avslutade en minst sagt annorlunda och turbulent säsong från HGIFs sida. Som lag måste man beundra dom för det har verkligen varit en ganska svår väg fram. Vi alla som varit runt laget vet vad den har inneburit och vi tagit oss igenom den. När sedan säsongen blev förlängd med kvalspel visade HGIF en otrolig karaktär och lyfte sig enormt vilket inte minst denna sista match vittnar om.
Nu tar vi lite efterlängtad vila innan vi börjar ladda upp för nästa säsong. En säsong där alltså HGIF är tillbaka i division fyra igen. Vad den har att erbjuda av med och motgångar återstår att se.
Väl mött till den så småningom

Lördag 24 oktobe, kl 14.00
Ränneborg konstgräs, Eksjö

Höreda GIF     -     Norrahammars IK                    8- 4  (1-3)