HGIF FÖLL I HÖSTSTART

09 AUG 2019 12:04
Det blev en tung förlust för HGIF i höststarten när man förlorade den viktiga bortamatchen i Oskarshamn med ett mål.
  • Uppdaterad: 09 AUG 2019 12:00

Bildtext:  Albin Titus och HGIF reser sig säkert igen efter gårdagens förlust Foto: Smt
Ett tidigt ledningsmål räckte ändå inte till seger i höststarten för HGIF.
Hemmalaget IFK Oskarshamn kunde vända till seger. En tung förlust som innebär att HGIF fortfarande är förankrade i botten.
Det var viktiga poäng som stod på spel i gårdagens bortamöte i Oskarshamn. Seger för HGIF skulle innebära att man täppte till avståndet uppåt i tabellen mot just IFK Oskarshamn som var tre poäng före. Nu slutade det alltså med förlust och vägen till nytt kontrakt ser svår ut för HGIF. Ett HGIF som är hårt drabbat av skador och i går var det dessutom en del återbud pga sjukdomar och andra förhinder. Nu gjorde ändå HGIF, med fyra spelare födda på 2000-talet i truppen, en fullt godkänd insats men det räckte alltså ändå inte hela vägen. Hemmalaget kunde vända till seger efter att HGIF inlett matchen bra och även fick till ett ledningsmål tidigt. Jakob Gustafssons inlägg från vänsterkanten letade sig fram till Faton Behrami som från nära håll kunde lyfta in bollen. En bra start men som blev till ett startskott för hemmalaget som tog över händelserna efter det och kvitteringsmålet kom efter dryga kvarten. Ett inspel från högerkanten som Mahmood Al Hasson stötte in via stolpen och ribban. HGIF var under hård press men fick så när till ett nytt ledningsmål efter halvtimman då Oliver Stenström fick till ett mäktigt skott som hemmamålvakten precis kunde tippa upp via ribban till en resultatlös hörna. Oliver som strax efteråt fick utgå med stukad fot efter ett motlägg. Istället fick hemmalaget till det så viktiga 2-1 målet i slutet. Habibulla Askar fick fritt skottfält utanför straffområdet och kunde snyggt skruva in bollen i Mate Amburs (som gjorde en fin debut i HGIF) högra kryss. Ett lite tungt avslut för HGIF som skulle tända om till andra halvlek.
Andra halvlek blev mer till kamp där hemmalaget till en början stod för de flesta chanserna. HGIF stack dock upp men fick i detta läget inte till den där riktigt heta kvitteringschansen. Med dryga tjugo minuter kvar kunde sedan Habibull Askar sätta det vinstgivande 3-1 målet då han elegant curlade in bollen i botre hörnet från straffområdeslinjen. Samuel Herbertsson skapade nerv i matchen när han strax efteråt svarade för matchens mål då han satte en frispark via ribban till en reducering (se målet på HGIFs instagamsida ). HGIF fick till några nästanläge i slutet bland annat några hörnor där en styrdes bort på mållinjen.
Ett tung förlust för HGIF som så väl hade behövt poängen. Nu ser läget i tabellen kanske inte så ljust ut men är ju inte hopplöst. Många dystergökar har dömt ut så många gånger förr. Många matcher återstår och av dem fem hemmamatcher. Men visst det gäller ju att börja vinna matcher. Närmast väntar svartvitt derby hemma på Höredavallen mot Stensjön. En match att se fram emot.

Fredag 9 augusti, kl 19.00
Arena Oskarshamn

IFK Oskarshamn     -    Höreda GIF      3- 2  (2-1)

Mate Ambrus - Albin Titus, Petrus Sifver (86), Jakob Gustafsson, Javad Esmaili (57) - Jonatan Herbertsson (79-86), Anton Titusson, Faton Behrami, Viktor Jacobsson (25-57, 57-85), Samuel Herbertsson - Oliver Stenström (44) -
Alex Vesi (44), Hugo Titus (25-62), Olle Hägneryd (62), Viktor Ingbrant (79), Billy Gustafsson (85)
Målen:  0-1 (8) Faton Behrami (Jakob Gustafsson);  1-1 (16) Mahmood Al Hasson; 2-1 (41) Habibulla Askar;  3-1 (67) Habibulla Askar;  3-2 (71) Samuel Herbertsson.
Varningar:  Oskarshamn:  Inga.  Höreda:  Viktor Jacobsson, Jakob Gustafsson
Domare:  Pontus Welin, Oskarshamn
Ass Domare:  Sarthak Katiyar, Oskarshamn; Samarth Katiyar, Hisings Backa
Publik:  Ett fåtal på ett ödsligt Arena Oskarshamn där de flesta verkade vara från Höreda

Fotnot:  Billy Gustafsson är sedan tidigare den yngste spelaren som blivit uttagen till seriespel i HGIF. Nu fick han även speltid men är inte den yngste som fått speltid. Där är han fyra på listan.
Topp fyra yngsta spelare med speltid i HGIFs A-lag
20090520 Samuel Herbertsson 14 år 10 mån i hemmamatchen mot Skede IF (8-0)
20020527 Niklas Hjalmarsson 14 år 11 måm i hemmamatchen mot Landsbro/Hultagård (4-0)
19880903 Ulf Bergstrand 15 år 2 mån i bortamatchen mot Bälaryds IK (2-2)