FÖRLUST I CUPEN

22 MAR 2020 10:15
Det blev förlust i gårdagens cupmatch mot Ekenässjön. Det betyder att HGIF är utslaget ur cupen.
  • Uppdaterad: 22 MAR 2020 11:18

Bildtext:
HGIF rockade strumpor för att uppmärksamma
Världsdagen för Downs Syndrom. Olika är bra.
Det ville sig inte för HGIF i gårdagens cupmöte mot Ekenässjön. Ekenässjön var det lite hetare laget och kunde också ganska rättvist ta hem segern med 2-4 (1-2)
.
Annars en ganska bra första halvlek av HGIF där man visade tålamod och spelade runt ganska bra och inte släppte till något bakåt. Man fick också till ett ledningsmål efter tjugo minuter. Petrus Silfver kunde avsluta efter att en frispark lyfts in i straffområdet. Nu blev avslutningen olycklig för HGIF då man åkte på två baklängsemål. Först en kvittering där Ekenässjön hade studsarna med sig i straffområdet. Även det målet föregicks av att en frispark lyfts in i straffområdet. Ekenässjön fick alltså även med sig ett ledningsmål in i halvlek och det på en straffspark. En omställning blev till ett friläge där Maté Ambrus tycktes vara först på bollen men så tyckte inte domaren. Kim Karlsson gjorde inget misstag och HGIF var i underläge till andra halvlek.
HGIF startade väl upp andra halvlek bra och låg på för en kvittering men hade svårt att få till avsluten. Man tappade också spelet efterhand mot ett kämpande och kontringsskickligt Ekenässjön som kunde utöka i efterföljden av en hörna efter halvtimman och sex minter senare även få till ytterligare ett mål. Faton Behrami kunde putsa till siffrorna på ett vackert skott men det var lite försent för att riktigt skapa nerv i matchen. Tyvärr tappade man tålamodet i andra havlek och samtidigt mötte vi ett bra Ekensässjön i dag som vi inte kan ta ifrån något. De vann det mesta i andra halvlek och är ju också sylvassa på omställningar.
En förlust som vi trots allt säkert kan skaka av oss ganska fort. Detta var endast tredje matchen för säsongen och det finns ju en bit kvar. Samtidigt har vi många spelare borta pga skador och sjukdomar som vi tror snart är  tillbaka. Hur det blir med den uppskjutna matchen mot Farstorp vet vi inte i skrivande stund. Matchen är ju betydelselös då Ekenässjön nu tagit hem gruppsegern. Vi behöver dock matcher känns det som så vi hoppas på spel i den nu på onsdag. Annars är nästa match träningsmatch mot Stensjön på lördag på Ränneborg.

Lördag 21 mars, kl 12.45
Ränneborg konstgräs, Eksjö

Toyota Cup

Höreda GIF     -     Ekenässjösn IF     2- 4  (1-2)

Maté Ambrus - Albin Titus (77), Viktro Jacobsson (42), Jakob Gustafsson, Petrus Silfver - Melker Titus, Isak Gustafsson, Faton Behrami, Jonatan Herbertsson - Samuel Herbertsson, Robert Ek -
Hugo Titus (43), Robert Wirefeldt (77), Christan Berg
Målen:  1-0 (24) Petrus Silfver (Robert Ek);  1-1 (36) Henrik Khounsa;
1-2 (42) Kim Karlsson, straff;  1-3 (61) Patrik Hirche;  1-4 (66) Dennis Lorentzon;  2-4 (83) Faton Behrami
Varningar:  Höreda:  Maté Ambrus, Jonatan Herbersson, Robert Ek
Ekenässjön:   Henrik Khounsa, Kim Karlsson