EFFEKTIVT HGIF VANN I TRÄNINGSDERBY

11 JUN 2021 10:59
Det blev en klar seger för HGIF i träningsmötet på Ränneborg i går kväll.
  • Uppdaterad: 11 JUN 2021 10:59

Bilder från matchen av Tomas Lovén
Det blev en klar 5-1 seger för HGIF i gårdagens träningsmöte mot Eksjö på Ränneborg. HGIF kunde avgöra matchen med tre snabba mål de sista tio minuterna i första halvlek då man gick fram till en 4-1 ledning.
Trots att vi befinner oss i sommarmånaden juni är det försäsong som gäller. Att lagen befinner sig där märktes kanske i gårdagens match där viljan kanske övervägde spelet i långa stunder. Framförallt HGIF hade svårt att hitta in i matchen till en början mot ett piggt Eksjö. Det blev mycket felpass och en del bjudningar från HGIFs sida. Man fick ändå till ett ledningsmål efter dryga tio minuter och det var i och för sig föranlett av en fin kombination från Isak Gustafsson och Lukas Hjalmarsson som satte upp Robert Eek på högerkanten som hittade Yusuf Abdirahaman fri på bortre stolpen som bara hade att sätta foten till för ledningsmål för HGIF. Onekligen vackert men Eksjös replik kom ganska snabbt och det på en frispark strax utanför straffområdet som Johannes Ohlin satte mycket vackert ribba in. HGIF kom bättre in i matchen efterhand och den sista kvarten fick man till ett bollövertag vilket resulterade i tre snabba mål de sista tio minuterna. Först ut var Robert Eek. En lång inspark av Maté Ambrus skarvnickade Samuel Herbertsson ner till Robert som sprintade sig fri och kom precis före Johannes Svegard i Eksjömålet. Robert hade en fin kväll på Ränneborg och svarade även för det fjärde målet strax för halvlek då han på bortre stoplen mötte ett inlägg från Nikola Stolic. En fin kväll hade också Yusuf som dessförinnan svarade för trean och alltså sitt andra mål för kvällen. Lukas Hjalmarsson svarade för förarbetet med ett instick i mitten och det blev fritt fram för Yusuf vars avslut räddades av Johannes men inte bättre än att den studsade ut på Yusuf och in i mål. En verklig effektiv avslutning av HGIF i halvleken och matchen kändes också avgjord.
Andra halvlek blev också en ganska avslagen sak med inte så mycket ordnat spel. Eksjö hade några fina lägen i slutet av matchen som kunde resulterat och även HGIF hade väl något läge. Ett mål till skulle det dock bli och det svarade Nikola Stolic för på egen hand med en fin prestation. Jakob Gustafsson hittad Niko på vänsterkanten som lyfte över en försvarare vandrade inåt och avlutade vid första stolpen.
Mycket byten i andra halvlek där alla fick speltid. Nu går försäsongen vidare med träningsmöte mot HM IS på Höredavallen på torsdag.

Fredag 11 juni kl 18.30
Ränneborg C-plan

IF Eksjö Fotboll     -     Höreda GIF              1- 5 (1-4)

Maté Ambrus - Albin Titus, Jakob Gustafsson, Hugo Titus (62), Jonatan Herbertsson (46) - Robert Eek (58), Isak Gustafsson (76), Lukas Hjalmarsson (67), Nikola Stolic - Yusf Abdirahman (61), Samuel Herbertsson -