SLUTSUMMERING PRISUTDELNING 2020 - HEDERSPRIS TILL JONATAN

21 DEC 2020 11:49
Under förra veckan har vi presenterat Årets pristagare i de olika kategorierna. Nu gör vi en slutsummering och presenterar även en del andra pristagare. Bland annat delar vi ut ett hederspris till Jonatan Herbertsson.
  • Skapad: 21 DEC 2020 11:49

Det finns spelare och sedan finns det spelare. De som gör flest mål, de som gör flest asstist är ju de som ofta får rubrikerna. Sedan finns det dom som alltid kommer till träning och som alltid kommer till match som säsong efter säsong alltid levererar för laget utan kanske inte alltid får de där rubrikerna. En sådan är onekligen Jonatan Herbertsson som nu är den spelare som spelat flest matcher i HGIF om man räknar in alla matcher totalt. 700 seniormatcher har det blivit sedan han debuterade 2006. Jonatan toppar alltid träningsligan, ställer alltid upp för spel i U-laget, hjälper till med planskötsel och sitter även i HGIFs styrelse och har i år varit kapten i HGIFs A-lag denna framgångsrika säsong, Ja, det finns mycket att lägga till men helt klart växer sådana spelare och personer inte på träd. Ett hederspris delas inte ut så ofta i HGIF men i år känns det verkligen välmotiverat. Grattis Hebbe.

Hederspris 2020

Jonatan Herbertsson

Jonatan debuterade  i seniorsammanhang 2006 som sjuttonåring. Sedan dess har det alltså blivit 700 matcher vilket gör honom till den spelare som spelat flest matcher totalt i HGIF. I A-lagssammanhang närmar han sig också 300 serie/kvalmatcher.  Dessutom blev det ju en hel del matcher i ungdomslagen. Nedan hämtar vi en bild från Pojkar 88-89 kullen från säsongen 1999 där vi även kan känna igen Viktor och Adam som ju fortfarande också spelar aktivt i föreningen. Skillnaden är ju att Hebbe inte tyckts åldrats något sedan dess  🙂

Här kommer en presentation av övriga pristagare

Årets målkung U-lag/Kvalspel

Oliver Stenström

Oliver hade en något turbulent säsong. Spelade inget de få matcher som var under våren men kom tillbaka till hösten där han först drabbades av en hjärnskakning och sedan blev sjuk. Till kvalspelet kom han dock tillbaka och som han levererade. Med två mål i Aneby och sedan med ett hattrick mot Norrahammar där han bidrog stort till den historiska vändningen. Han spelade även ett par matcher för U-laget där han blev bästa målskytt. Bland annat gjorde han hela fem mål i matchen mot Solberga. Det har endast två spelare lyckates med tidigare. Jocke Värn två gånger 1991 i storsegrarna mot Hult (19-0) och Bälaryd (15-0) och Håkan Andersson 2005 när man bortaslog Ekenässjön med 11-1.

Årets hemvändare: Alexander Herbertsson. Tyvärr blev ju inte säsongen alls som tänkt då Alexander åkte på en fotskada under inomhuscupen i Vetlanda i början på året. Alxander gjorde ett försök att komma tillbaka för spel till hösten men slog upp skadan igen under derbyt mot Eksjö. Väldigt tråkigt för framförallt Alexander som ju hade sett fram emot att komma tillbaka till HGIF igen. Vi tror och hoppas att Alexander skall komma tillbaka igen.
Alexander började ju även han i ungdomsfotbollen i HGIF. Nedan en bild från det seriesegrande laget 2006.

Årets mål:  Ja, det stod onekligen Samuel Herbertsson för. Volleykanonen i bortamatchen mot Rottne sitter fortfarande kvar i vårt minne men tyvärr inte på film.

Pris för träningsflit.  117 pass har genomförts från november till oktober. I toppen även detta år hittar vi bröderna brothers. Jonatan och Samuel Herbertsson med 92 respektiv 91 pass.
Stort grattis till dom som erhåller varsitt presentkort från Intersport.

HGIF har ju som bekant gjort en av sina bästa säsonger genom tiderna. Man placerade sig som tvåa i serien och kunde kvala sig upp till division fyra igen.
Smålands Fotbollförbund delar då ut medaljer till HGIF detta år. En silvermedalj som vi kan hänga runt halsen på spelare och ledare som deltagit under säsongen.

Med detta sätter vi punkt  för säsongen 2020 och lägger den till handlingarna.
En säsong som alltså innebar att HGIF tog sig tillbaka till division fyra igen.
Hur den säsongen kommer att bli känns just nu lite osäkert med tanke på pandemin.
Det är bara att avvakta och hålla ut. Det kommer gå över.
Till dess. Var rädda om Er:
HGIF önskar Er Alla en God Jul och Ett Gott Nytt ÅR.