Hoppa till sidans innehåll

SEGER I KVALSTART

10 OKT 2020 10:24
HGIF fick med sig en seger i kvalstarten när man bortaslog Aneby SK.
  • Uppdaterad: 10 OKT 2020 10:24

Bild Oskar Mörnefält, SMT
HGIF svarade i går för säsongens bästa insats när man bortabesegrade Aneby SK i kvalstarten. En stark laginsats bar fram till seger med 1-3
(0-2).
Avslutningen på seriespelet har man inte riktigt känt igen HGIF. En stor förlust i seriefinalen mot Moheda och en lite skakig avslutning i Bodafors där man ändå fick med sig en seger. Det var alltså inte mycket som talade för HGIF i går när man i kvalöppningen stötte på divison fyra laget Aneby SK. Dessutom hade man ett tungt bortfall på Anton Titusson som var bortrest. Men som så många gånger förr reste sig HGIF och igår hittade man verkligen tillbaka till det stabila HGIF vi upplevt under inledningen av seriespelet. En verklig stark laginsats där många spelare lyfte sig ordentligt och presterade säsongen bästa insats. Det bar fram till en övertygande seger med 1-3 efter halvtidsledning med 0-2. 
Inledningen på matchen blev chansrik där HGIF fick första läget då Viktor Jacobsson följde upp Oliver Stenströms inspel i straffområdet. William Berg, i Anebyburen, avvärjer med en närparad och det blir en omställning där Albert Pettersson frispelas men Maté Ambrus avvärjer med en räddning lågt till hörna. Hörnan blir också farlig där Petter Larsson kommer högst. Albin Titus blir räddande ängel på mållinjen och returen täcks undan. Nu kommer HGIF in i matchen. Isak Gustafsson får ett bra skottläge efter tjugo minuter i efterföljden av en hörna som via en hemmaförsvarare går strax utanför till en ny hörna som dock blir resultatlös. Samuel Herbertsson får två bra nickläge runt halvtimman. Bägge gångerna serveras han av broder Jonatan i straffområdet. Det första hamnar strax utanför och det andra räddar William. HGIF får ändå strax efteråt till det så viktiga ledningsmålet. Faton Behrami hittar Oliver Stenström med en lyftning bakom försvarslinjen och Oliver gör inget misstag. Stort jubel i HGIF lägret, ett jubel som sånär hamnar i halsen då Rasmus Elisasson Lindstrand direkt efteråt får till ett läge i straffområdet. Här svarar Maté för en högklassig räddning och tippar ut till en resultatlös hörna. Mycket händer på de sista tio minuterna där först Lukas Hjalmarsson får avslutsläge till höger i straffområdet och träffar bortre stolpen och sedan HGIF får till ett andra mål. En omställning där Oliver hitttar Samuel Herbertsson till vänster. Sammes avslut letar sig in under William och HGIF får med sig en två målsledning i halvtid. Inte orättvist då HGIF gjort en verkligt bra halvlek men där hemmalaget ju även dom haft sina lägen.
Andra halvlek startar med en bra chans till utökning för HGIF. Viktor Jacobsson möter ett inlägg i straffområdet men där återigen William gör en närparad. Nu handlar halvleken om mycket bollinnehav för Aneby men där HGIF faller tillbaka och hittar positionerna och håller hemmalaget utanför straffområdet och förhindrar några direkt heta chanser. Farligast blir det onekligen runt halvtimman där en hemmaspelare får ett bra läge till höger i straffområdet. Maté kommer ut och avvärjer till hörna. Hörnan blir till ett nytt läge där det blir lite studsar i straffområdet och en hemmaspelare lyfter över i bra läge nära mål. HGIF får till omställningsläge och Samuel Herbertsson får ett bra läge med dryga tjugo minuter kvar som William avstyr till hörna. En hörna där Adam Gustavsson kommer högst men William räddar fint vid sin högra stolpe. Nu skulle dock trean komma strax efteråt då Oliver Stenström svarade för sitt andra mål. Förarbetet svarade Samuel Herbertsson för med ett inlägg från högerkanten där Isak Gustafsson vann en höjdduell i straffområdet vilket friställde Oliver. Nu kändes matchen avgjord och HGIF kunde hålla undan utan att släppa till något mer denna dag. Ja, nu inte riktigt för det sista som händer i matchen är en kommunikationsmiss som Oliver Widell utnyttjar och kan rulla in en reduceringsboll. Vi låter inte detta skymma solen alltför mycket denna dag utan vi glädjs av en seger som verkligen var stark. En bra taktiskt genomförd match där alla lyfte sig ordentligt. En bra kvalstart som skapar bra förutsättningar vidare. Närmast väntar två hemmamatcher och det gäller att ladda om för dom.  Södra Vi väntar på lördag kl 15.00. Inte helt bestämt om vi spelar den på Höredavallen eller på konstgräset i Eksjö. Besked kommer senare i veckan och vad som gäller för publik till den matchen.


Oliver Stenström och Samuel Herbertsson nöjda målskyttar efter matchenLördag 10 oktober, kl 15.00
Furulids IP, Aneby

Aneby SK      -     Höreda GIF           1- 3  (0-2)

Höreda: 
 Maté Ambrus - Albin Titus, Adam Gustavsson, Jakob Gustafsson, Jonatan Herbertsson - 
Viktor Jacobsson, Faton Behrami, Lukas Hjalmarsson, Isak Gustafsson - Oliver Stenström. Samuel Herbertsson - 
Peterus Silfver, Melker Titus, Alex Vesi
Målen:  0-1 (31) Oliver Stenström (Faton Behrami);  0-2 (40) Samuel Herbertsson (Oliver Stenström);
0-3 (66) Oliver Stenström (Isak Gustafsson);  1-3 (90+1) Oliver Widell
Varningare:  Aneby:  Inga.   Höreda:  Jakob Gustafsson
Domare:  Alexander Hultqvist, Växjö
Ass Domare:  Oskar Cederfjord, Växjö;  Lars Axelsson, ÅsedaSkribent: Ingemar Ekelund
Epost: This is a mailto link

   

   


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Bonus till Dej och föreningen
när Du handlar på Intersport
Klicka på bannern och anslut Ditt intersportkort 

  

 

 Klicka på bannern och
anslut Ditt spelkort så
stödjer Du Höreda GIF

 

 

Följ HGIF via Twitter
Liverapporter från A-lagets matcherFölj HGIF på sociala medier

 

 

 

Postadress:
Höreda GoIF - Fotboll
Höredavallen
57595 Eksjö

Besöksadress:
Höredavallen
57595 Eksjö

Kontakt:
Tel: 0705670012, 0722041200
E-post: This is a mailto link

Se all info