NY KVALSEGER AV HGIF

17 OKT 2020 08:41
Det blev en ny seger för HGIF i gårdagens kvalmatch. En stabil insats bar fram till 2-0 efter ett mål i vardera halvlek.
  • Uppdaterad: 14 OKT 2020 09:31

Bilder från matchen av Tomas Lovén och Fredrik Johansson Smt

HGIF har satt sig ett bra läge att kunna studsa tillbaka till dvision fyra. I går eftermiddag tog man sin andra raka seger när Södra Vi besegrades hemma på Höredavallen. Lukas Hjalmarsson och Viktor Jacobsson blev målskyttar i 2-0 segern.
Efter en frostrik morgon blev det en fin höstdag på Höredavallen. Solen bröt fram och värmde den fåtaliga publik som tilläts besöka matchen. Solen sken mest över hemmalaget denna eftermiddag som spelade sig fram till en stabil seger måste man säga. Visst, effektivitet var inte riktigt där och i sanningens namn borde man kanske fått till något mer mål. Nu räcker ju 2-0 riktigt bra och när man inte släppte till något nämnvärt bakåt var väl segern aldrig hotad.
HGIF öppnade också matchen bra och tog initativet direkt. Anton Titusson, som flyttat upp till mittfältet denna dag, hittade fram till Oliver Stenström direkt i inledningen till fritt läge där en försvarare räddade målet . HGIF skapade bra tryck därefter och Lukas Hjalmarsson låg bakom mycket från sin högerkant. Det var också Lukas som satte HGIF i ledning efter knappa kvarten. Anton hittade fram i djupled och Lukas sprintade sig fri och avslutade säkert vid närmsta stolpen. Bortalaget kunde flytta upp spelet runt halvtimman och hade några lägen men det blev aldrig riktigt farligt. De bästa chanserna till ytterligare mål hade HGIF där Oliver Stenström hade ett par läge. Södra Vis bästa spelare för dagen, Martin Brorsson,  avvärjde i sista momentetet ett fritt läge från Oliver med en s.k. Hysén brytning.
En sådan fick Adam Gustavsson i HGIF ta till direkt i inledningen av andra halvlek när Tarek Bayazid  plötsligt fick fritt fram. Där var HGIF inte riktigt på tårna men andra halvlek skulle ändå i stort tillhöra hemmalaget som inte släppte till så mycket mer. Bästa läget ytterligare fick väl bortalaget efter tjugo minuter genom Adrain Mathiasson som i bra läge till vänster i straffområdet avslutade strax utanför Maté Ambrus bortre stolpe. Dessförinnan hade dock HGIF fått till några bra lägen till utökning och även ett andra mål. Jonatan Herbertssons inlägg från vänsterkanten kom Viktor Jacobsson först på vid bortre stolpen och kunde jobba in bollen med en volley. Ett vinstgivande mål skulle det visa sig där HGIF efter det hade några riktigt fina lägen att definitivt stänga matchen. Nu räcker ju 2-0 ganska bra och innebär att HGIF skaffat sig ett bra läge till avslutningen som för HGIFs del innebär hemmamatch mot Norrahammars IK på lördag. Bra läge alltså men inget är klart även om det kan bli så vid ett eventuellt oavgjort resultat mellan Norrahammar och Aneby som spelar under söndagen. Nu suger vi lite på denna seger innan vi laddar upp för den matchen i veckan.  Vart den spelas är väl i skrivande stund inte helt bestämt men information om det kommer under veckan här på hemsidan.

Lukas Hjalmarsson sätter HGIF i ledning i i första halvlek
Foto: Vimmerby Tidning

Viktor Jakobssons mål i andra halvlek bar fram till VIKTORy
Foto: Fredrik Johansson, Smt