HGIF TILL SOMMARVILA MED SEGER I SKEDE

29 JUN 2020 09:29
HGIF tog i går en stark seger i bortamatchen mot Skede. En seger som innebär att HGIF kan gå till sommarvila med full pott.
  • Uppdaterad: 29 JUN 2020 09:26

Bilder från matchen av Oscar Mörnefält, Smt
Efter en stundtals tuff och tempostark match kunde HGIF i går gå vinnande ur matchen i Skede. Efter ett sent mål i första halvlek kunde HGIF gå ifrån i andra till en klar seger med 3-0.

Det blev som väntat en tuff uppgift som väntade HGIF när man i går gästade Skedevallen. Skede IF är en pigg nykomling som kom ut hårt och satte hård press på HGIF till en början. Man vann också många dueller och HGIF hade all möda att hålla undan. Det ledde ändå inte fram till några jätteheta lägen för hemmalaget utan de vassaste chanserna hade onekligen HGIF och Robert Ek stod för bägge. Först på ett inspel från vänster efter tio minuter där Robert kom först men hans styrning stannade på målvakten. Med dryga tio minuter kvar fick Robert en ny chans då Samuel Herbertsson frispelade honom med en nick men avslutet flög över. HGIF kom också bättre  in i spelet i slutet på halvleken och fick också med sig ett viktigt ledningsmål in i halvlek. Viktor Jacobsson har gjort mål förr i Skede. Första gången, 2008, var det ett vinstavgörande mål i slutet och nu blev det alltså ett viktigt mål i slutet på första halvlek.  Målet tillkom efter att Samuel Herbertsson lyft in en frispark i straffområdet och efter lite flippernickar kom Viktor före målvakten med huvudet. Ledningen i halvlek får HGIF vara nöjda med då det spelmässigt var en jämn halvlek.
I andra kom HGIF ut betydligt bättre och efter ett tidigt mål av Samuel Herbertsson kunde HGIF spela ut och var helt klart det bättre laget där. Isak Gustafsson lyfte fram Samuel till friläge och Samuel gjorde inget misstag. Liksom Viktor trivs Samuel också ganska bra på Skedevallen. Det var ju här Samuel gjorde sitt första mål i HGIFs A-lag 2009 (Jodå, Viktor var målskytt även då) och det har ju blivit drygt 150 till sedan dess. Viktor och Samuel var ju även målskyttar senast HGIF  gästade Skede 2011.
Men tillbaka till nutid och gårdagens match som HGIF efter Samuels mål fick till ett spelövertag. Yusuf Abdirahman punkterade matchen definitivt med att påpassligt lobbskjuta över målvakten med tio minuter kvar. Onekligen vackert av Yusuf. Om det var Samuels 155:e mål i HGIF så var detta Yusufs första i seriesammanhang. Både Yusuf och Samuel hade varsin ytterligare chans till mål men 3-0 räcker bra denna kväll och betyder alltså att HGIF kan gå med full pott till sommarvila.
En stabil insats av HGIF där vi försvarsmässigt inte släpper till mycket och till slut kan ta över matchen. Skede bjuder bra motstånd i kväll och många lag kommer säkert att få svårt att ta poäng här.
Det är ju onekligen viktiga poäng som står på spel denna märkliga säsong då serien med upp och nedflyttning avgörs i enkelserie. Tyvärr sätter pandemin fortfarande en skugga över det hela med matcher utan publik och fler och fler lag som flyttar matcher pga spelare som testar positivit. Vi får hoppas att det ebbar ut till hösten även om det inte känns troligt att vi skall få tillbaka publik på våra matcher. Efter att precis kommit i gång blir det alltså nu sommarvila och HGIF startar upp höstsäsongen 14 augusti med bortamatch i Sävsjö. Till dess önskar vi en Trevlig Sommar. Var rädda om Er där ute. Håll avstånd, undvik folksamlingar så laddar vi för en spännande höst.

Läs Oskar Mörnefälts reportage från SMT här

Se matchen i efterhand via Min Fotboll.

Måndag 29 juni, kl 19.00
Skedevallen

Skede IF     -     Höreda GIF            0- 3 (0-1)

Höreda:  Maté Ambrus - Albin Titus (85), Anton Titusson, Jakob Gustafsson, Jonatan Herbertsson - Robert Ek (82), Faton Behrami, Isak Gustafsson (60), Viktor Jacobsson (46) - Samuel Herbertsson (86), Lukas Hjamarsson -