Tidningsurklipp genom åren

Här har vi lagt upp en del tidingsurklipp från Smålands-Tidningen som publicerats genom åren. Om någon har tidningsurklipp i sina gömmor hemma tar vi tacksamt mot dessa för att komplettera här.
Kontakta Lien på 0705670012

Säsongen 1987 avancerade HGIF för första gången upp till Div 5 genom att placera sig som en av de bästa tvåorna. Två pigga ynglingar, Böna och Lööv bidrog mycket till målfabrikationen. Böna är HGIF genom tiderna bästa målskytt med nästan 200 mål i seriesammanhang Lööv kom nästan upp i 100 mål.

1988 var det premiär i femman ett äventyr som tyvärr slutade med omedelbart respass till sexan. Fotbollsderby blev det mot Hjältevad. Här en bild från matchen i på Hjältemon. Hockeyfrilla, pannband och knätofs var viktiga detaljer då.

Kommunen hade många fotbollslag 1988 vilket gjorde att Kommunmästerskapet, som spelades på Ränneborg, ofta blev en riktig utmaning och en verklig prestige. 1988 vann otippat HGIF denna då man besegrade etablerade division fyra laget Eken i final.

1989 firade föreningen 25 år med lite arrangemang på Höredavallen

HGIF var tillbaka i femman efter en övertygande serieseger 1989. Tränare Bergman fick finna sig i ett uppfriskande dopp i dammen.  Även föreningens
P 16 lag stod som seriesegrare.

Säsongen 1989 firades av med prisutdelningfest på Ullinge Värdshus

Tillbaka i femman igen 1990 och trots förlust i premiären blev det en andra plats.
Här ett inför reportage

Premiärlust mot Frinnaryd hemma på Höredavallen, men det skulle ju som sagt bli bättre

1990 infördes regeln om avstäningning efter tre varningar. Tomas Lööv drabbades av det inför toppmatchen mot Forserum. Det blev ändå en poäng på Trollevi för HGIF

HGIF gjorde en fantastisk säsong och placerade sig som nykomling som tvåa i serien till slut. Tidningen uppmärksammade och rankade HGIF som kommunens bästa lag

Säsongavslutning på Höredavallen enligt tradition. HGIF hade då även ett duktigt damlag.

Inför säsongen 1991

Inför vårens derby mot Eken på Ränneborg. Böna avgjorde med matchens enda mål på straff.

Efter våren låg HGIF tvåa.

HGIF segrade på nytt i KM på Ränneborg

Efter en inledande förlust på hösten var det dags för nytt derby. Denna gång på Höredavallen och HGIF drog på nytt längsta strået då man vann med 3-2.

Det blev till slut en fin tredjeplats för HGIF. Säsongen firades som vanligt av på Höredavallen

Inför säsongen 1992

IFK Eksjö och FC Eken hade slagit sig samman till IF Eksjö Fotboll denna säsong
och det uppstod konflikter med övergångar mellan klubbarna och derbyt blev infekterat. Allt var minsann inte bättre förr

KM 1992 blev en verklg het historia som krävde sina offer

Avslutning som vanligt på Höredavallen med strot prisregn och Patrik Bergman tackade för sig efter några framgångsrika år

1993 och Jan-Inge Frii blir ny tränare i HGIF

Men ligger lågt inför säsongen

Bodafors är ett lag som HGIF stött på många gånger genom åren. 1993s möte innebar förlust på Emåvallen

Och så traditionsenlig säsongsavslutning på Höredavallen

1994 och även detta år ligger man låg

Men HGIF gör en fantastisk höstsäsong och når sånär kvalpats

Och säsongsavlutningen, jodå på Höredavallen, andas optimism

1995 blev HGIF tvåa och fick kvala uppåt men man lyckades inte gå upp
Lasse o Kalle laddar upp inför säsongen

Och matcherna mot Forserum blev som vanligt heta

Avslutningen, på Höredavallen !!!, gick trots missad uppflyttning i dur

Inför 1996 drabbades HGIF av spelarflykt och, torts en bra spurt, lyckades man inte hänga kvar i femman. Kenneth Mattelin ny tränare

Men det blev en snabb comeback till femman. 1997 vann HGIF sexan överlägset
när man gick obesegrade genom sexan

Comebacken i femman slutade i nytt kontrakt. Herbertssons laddar inför säsongen

Pris o avslutningsfest som vanligt på Höredavallen där Kenneth Mattelin avtackas efter tre år som tränare

1999 betydde generationsväxling och man räckte inte riktigt till för att fixa
nytt kontrakt. Evert Ekelund gjorde comeback som tränare

År 2000 spelade man sig fram till ren seriefinal mot Anneberg i sista matchen men det blev förlust.
Den stora händelsen 2000 var ju onekligen invigningen av den nya planen. 2000 personen såg när TV-laget var på plats.

2001 tog man dock ordentlig revansch när man vann sexan. Leif Söderberg var ny tränare detta år

Det blev fem år i femman för HGIF innan man 2006 trillade ur.
Här avslutningen från 2003 där Leif Söderberg avtackades

2004 tillträdde Toivo Hakkarainen som tränare. Det blev två för Toivo men han gjorde comeback 2008 och var då kvar fram till 2012

HGIFs ungdomslag har varit verkligt framgångsrika. Det vittnar inte minst av att de felsta i dagens (2017) spelartrupp komer från egna ledet.
2006 vann detta P11 lag serien

2008 var alltså Toivo tillbaka som tränare och det följde tre år med tredje plats i sexan innan man äntligen tog steget upp 2011. Här från avslutningen 2008

Och 2011 kunde man fira efter en övertygande
serieseger