KNAPP FÖRLUST I SÄSONGSAVSLUTNING

28 SEP 2019 00:30
Det blev en knapp förlust för HGIF i gårdagens säsongsavslutning hemma på Höredavallen.
  • Uppdaterad: 28 SEP 2019 00:26

Foto från matchen av Tomas Lovén
Trots stort manfall stod HGIF upp bra i gårdagens säsongsavslutning när man tog emot kvaljagande IFK Tuna. Det blev ändå förlust men en hedersam sådan som slöt 2-3 (1-1).
Säsongen 2019 är avslutad för HGIF. Den slutade i går eftermiddag och den slutade med ännu en förlust. Men den stannade vid 2-3 vilket måste sägas vara en hedersam sådan. IFK Tuna jagade en kvalplats uppåt och behövde en vinst men var ju samtidigt beroende av poängtapp från både Aneby och Stensjön. Man öppnade också matchen starkt men ett hårt decimerat HGIF stred tappert och höll emot bra. Mycket tack vare en storspelande Maté Ambrus i HGIF målet som stundtals växte ut till ett spöke för Tuna. Mest minns vi väl räddningen i andra halvlek med en reflexparad från nära håll.
Maté och HGIF fick ändå kapitulera efter knappa halvtimman då Victor Gustavsson i bortre straffområdet kunde avsluta till bortaledning. HGIF hade väl inte haft så värst mycket framåt men stack upp någon gång.Och i absoluta slutet fick man ändå till en kvittering. Faton Behrami hittade Anton Arberg i djupled och Anton sprintade ifrån sin försvarare och avslutade kyligt intill målvaktens högra stolpe.
Andra halvlek liknade väl mycket den första. Tuna stod för det mesta och hade  ett otal chanser till ledningsmål. Men stod inte Maté i vägen, med bland annat den ovan beskrivna räddningen, så missade man en del öppna lägen. Nåväl utdelningen kom så småningom på ett par avslut utifrån inprickade först av Martin Carlsson efter halvtimman och sedan av Ted Åström Åberg med dryga kvarten kvar. Matchen kändes avgjord men HGIF stred tappert matchen ut och strax efter 1-3 målet frispelades Mikael Sturesson och fick fritt fram mot målet. Thobias Turesson i Tuna målet kunde dock avvärja med att knipa bollen när Micke skulle runda honom. Nu uppstod ett verkligt palaver då HGIF i samband med detta tilldömdes en indirekt frispark. Gjorde Thobias en räddning utanför straffområdet? Nej, det var han ju inte. Vad vi förstått efteråt så var det för alltför vilda protester från bortalaget då de tyckte Micke var offside. Ja skrivaren av dessa rader har ju varit med några år men tjusningen med detta kan ju vara att man alltid får uppleva nya upplevelser. Nåväl, HGIF tog inte vara på denna andra chans men fick ändå till ett reduceringsmål precis i slutet. Anton Arberg stod även för detta och även denna gång stod Faton Behrami för framspelningen. Ett mål som alltså skulle bli det sista denna ganska tunga säsong.
Ja, debutsäsongen i fyran har väl inte riktigt blivit vad man tänkt. En säsong som har omfattats av tunga skador på nyckelspelare och dessutom mycket sjukdomar. Det har vi ju inte haft täckning för och känns väl inte som vi riktigt kunnat göra oss rättvisa denna säsong.  En säsong som vi ändå har lärt oss en hel del av och ändå inneburit roliga matcher med många derbymöten på ett många gånger välfyllt Höredavallen. Detta ger också lite mersmak av att komma tillbaka till division fyra och samtidigt känns det som många spelare, som fått sin säsong förstörd av skador, känner revanschlust.
Nu tar vi lite återhämtning innan vi så smått börjar ladda upp för nästa säsong. Vad den innebär av med och motgångar återstår att se.
Tack Alla som stöttat oss under säsongen.

Lördag 28 september, kl 14.00

Höreda GIF    -    IFK Tuna           2- 3  (1-1)

Maté Ambrus - Albin Titus, Anton Titusson, Jakob Gustafsson, Javad Esmaili - Petrus Silfver, Faton Behrmai, Viktor Jacobsson, Jonatan Herbertsson - Anton Arberg, Mikael Sturesson -
Billy Gustafsson, Viktor Ingbrant, Robert Wirefeldt, Adam Gustavsson
Målen:  0-1 (28) Victor Gustavsson;  1-1 (45) Anton Arberg  (Faton Behrami);  1-2 (61) Martin Carlsson;  1-3 (72) Ted Åström Åberg;  2-3 (90+1) Anton Arberg (Faton Behrami)
Utvisning:  Tuna: Gustavo Vieira Borges (81) (2 gula)
Varningar:  Höreda:  Jonatan Herbertsson, Viktor Jacobsson, Javad Esmaili.
Tuna:  Oskar Eriksson, Filip Gustavsson, Anton Carlsson, Martin Carlsson
Domare:  Filip Liljegren, Jönköping