HGIF TILL SLUTSPEL I CHAMPIONS CUP

05 JAN 2020 09:42
HGIF spelade i går Champions Cup i Vetlanda där man, efter ett bra genomfört gruppspel, tog sig till slutspel.
  • Skapad: 05 JAN 2020 09:42

HGIF hade lottats in i en tuff grupp när man i går deltog i Champions Cup i Vetlanda. Alla tre dvision fyra lagen Hvetlanda GIF, Myresjö/Vetlanda och Bäckseda stod nämligen för motståndet. I öppningsmatchen mot Hvetlanda GIF blev det också förlust. En sen reducering av Alexander Herbertsson räckte inte till poäng men HGIF skulle studsa tillbaka ordentligt i nästa match mot Bäckseda. Det blev en riktigt tuff batalj där HGIF drog på sig många frisparkar i början men kunde gå fram till ledning efter ett fint avslut av Alexander Herbertsson i friläge. Alexander fick strax efteråt utgå då han drabbades av en fotskada och turneringen var tyvärr slut för hans del. Ett tungt avbräck givetvis för HGIF och inte en rolig comeback för Alexander i HGIF. Nu får vi hoppas att skadan inte var alltför allvarlig utan att Alexander är tillbaka snart igen. HGIF kunde sedan gå fram till seger efter två ytterligare mål genom Alex Vesi, på en strafffretur, och Billy Gustafsson. Nu väntade Myresjö/Vetlanda i nästa match och en match av avgörande slag för avancemang. Här gjorde HGIF en fantastisk insats och fick också ett tidigt ledningsmål genom Alex Vesi. Det blev dock kvitterat efter halva matchen men HGIF kunde per omgående gå till ny ledning och det genom en hörna som Faton Behrami påpassligt sköt in. Faton skulle sedan avgöra matchen strax före slutet då Alex Vesi hittade hom fri på botre stolpen efter en frispark. Nu hade HGIF endast Österkorsberga kvar på programmet. Österkorsberga som haft en tuff dag och hade förlorat med stora siffror mot såväl Hvetlanda som Myresjö/Vetlanda. Seger skulle det också bli och den stannade vid 6-1 och det var en seger som räckte till slutspel då Hvetlanda samtidigt vann över Myresjö/Vetlanda.
Nu blev det ett ganska tufft slutspel för HGIF som drabbades av två ytterligare avbräck. Dels av Maté Ambrus som i matchen mot Myresjö/Vetlanda skadade foten i en duell och dels av Lukas Hjalmarsson som tidigt i första slutspelsmatchen fick linka av med en stukad fot. Viktor Jacobsson fick ersätta i målet och det blev tomt med avbytare efter detta och även om man höll målmässigt matchen jämn i första slutspelsmatchen mot Assyrsiska så tröt orken för HGIF till slut. Det syntes definitvit i sista matchen där det blev en klar förlust mot Vetlanda United. Ett lag som består av många rutinerade spelare från bla Myresjö IFs glansdagar.
HGIF lämnar ändå turneringen med väl godkänt. Man visade en verkligt bra inställning hela vägen och det finns mycket att ta med sig härifrån.
Nu väntar ny inneturnering redan på fredag kväll i Bodafors nnan vi börjar ladda upp för utesäsongen. Upptakt på den väntar redan på onsdag på Höredavallen för övrigt. Följ våra äventyr vidare här på hemsidan eller via vårt instagram.
Turneringen vanns sedan av Assyriska från Jönköping som slog Nässjö FF i finalen.

HGIFs matcher

Gruppspel

Hvetlanda GIF  -  HGIF            2- 1
Mål HGIF:  Alexander Herbertsson